Sporturi

Cine este Jaqueline Cristian, jucătoarea surpriză care a adus al doilea punct al României în Fed Cup. Locul 197 WTA și a jucat finală la dublu la București alături de Gabriela Ruse

08.02.2020 | 18:39
Cine este Jaqueline Cristian jucatoarea surpriza care a adus al doilea punct al Romaniei in Fed Cup Locul 197 WTA si a jucat finala la dublu la Bucuresti alaturi de Gabriela Ruse
Jaqueline Cristian. Sursă Foto: Facebook/Jaqueline Cristian
ADVERTISEMENT

Jaqueline Cristian a fost surpriza plăcută a României în barajul de FED Cup cu Rusia. Sportiva de 21 de ani a intrat pe teren pentru meciul patru, cu Veronika Kudermetova, în locul Gabrielei Ruse, care a acuzat o răceală, și a avut o evoluție entuziasmantă, reușind să o învingă pe rusoaică, jucătoare de top 40 WTA!

Jaqueline a debutat în circuitul profesionist în 2015, la 17 ani, după ce a fost beneficiară a unui wild card pentru proba de dublu a turneului de la București, unde a jucat alături de Gabriela Ruse.

ADVERTISEMENT

Jaqueline Cristian ne oferă speranțe pentru Budapesta

Jaqueline Cristian a intrat pe terenul de Cluj după înfrângerea suferită de Ana Bogdan în fața Ekaterinei Alexandrova, meci pierdut în decisiv, care, parcă, a anulat toate speranțele pentru o calificare la turneul final al FED Cup, ce se va juca la Budapesta la jumătatea lunii aprilie.

Gabriela Ruse a acuzat o răceală și a hotărât să nu forțeze și în al doilea meci, problemele de sănătate afectându-i prestația din meciul meciul de vineri, pierdut fără drept de apel cu Alexandrova, iar Jaqueline Cristian a fost trimisă de Florin Segărceanu pe hardul de la Cluj pentru a trimite barajul în decisivul de dublu.

ADVERTISEMENT

Jaqueline, aflată la 22 de ani pe locul 197 WTA la simplu, și 29 de poziții mai sus în ierarhia de dublu, nu a dezamăgit în niciun moment, ba din contră! Sportiva noastră a luptat admirabil și a reușit să o învingă pe Kudermetova, jucătoare de top 40.

Victoria din FED Cup reprezintă primul rezultatul cu adevărat important al lui Jaqueline Cristian în cariera de profesionist la seniori, reușind, până sâmbătă, doar victorii în finale de turnee ITF, de 25.000, la Tunis, Pune și Mamaia, și de 10.000, de două ori la Târgu Jiu și în alte patru ocazii în Egipt.

ADVERTISEMENT

Jaqueline Cristian a intrat în atenția fanilor tenisului încă de la 13 ani, când reușea să câștige turneul „Les Petits As”, după ce a învins-o pe americanca Alicia Black, principala favorită a competiției.

În vara lui 2019, Jaqueline și Gabriela Ruse, care vor juca și decisivul pentru calificarea la turneul final al FED Cup, au reușit să ajungă în finala probei de dublu a turneului de la București, pierdută în fața perechii formate din Viktoria Kuzmova și Kristina Pliskova.

ADVERTISEMENT

Maria Sharapova este modelul său

Jaqueline Cristian a recunoscut că Maria Sharapova, nume uriaș pentru istoria tenisului feminin, este modelul său, având pachetul complet pentru o sportivă de cel mai înalt nivel, stil de joc și atitudine.

La jucătoarele din România, Jaqueline declară că admiră cel mai mult jocul de picioare al Simonei Halep, determinarea Monicăi Niculescu și calcum Irinei Begu.

Într-un interviu acordat în 2016, sportiva noastră recunoaștea că este un efort financiar uriaș să meargă la turneele internaționale, sume de bani pe care nici premiile pentru câștigarea competiției nu le acoperă, iar condițiile din circuitul ITF lasă mult de dorit.

Nu stau deloc roz lucrurile. Nu există nicio legatură cu nivelul înalt. Este mult mai greu, nu sunt condiții bune mereu. Sunt tot felul de greșeli, arbitrii nu sunt foarte atenți, dar nu prea ai ce să ceri. Stiți cum e, când pleci de jos, pleci de jos.

La toate turneele de până acum am ieșit pe minus! Eu am fost mereu plecată cu un parinte, ori mama ori tata. Am avut și un antrenor sau sparring sau pe domnul doctor. Vă dați seama că nu sunt pe plus”, declara Jaqueline Cristian în 2016, conform Ziare.com.

  • 197 este locul ocupat de Jaqueline Cristian în ierarhia WTA
  • 9 trofee ITF a câștigat sportiva noastră la simplu
ADVERTISEMENT