Premier League

Cine este jucătorul preferat al lui Guardiola. Nu este Messi

26.05.2018 | 08:07
Cine este jucatorul preferat al lui Guardiola Nu este Messi

Jucătorul preferat al lui Pep Guardiola nu a fost Leo Messi, Pentru starul argentinian al Barcelonei tehnicianul catalan are un mare respect și o mare admirație, dovadă faptul că de când a venit la City a încercat în mai multe rânduri să îl aducă în Premier League. Dar nu Messi este jucătorul care a legat o relaţie specială cu Guardiola.

Cel care a însemnat mereu foarte mult pentru Pep este un nume la care nu te-ai putea gândi din primul moment. Şi poate nici după aceea. Este vorba de Thiago Alcantara, jucătorul care a lucrat cu Guardiola la FC Barcelona şi apoi la Bayern Munchen, dar care, nimeni nu ştie de ce, nu l-a mai urmat şi la Manchester City.

Jucătorul preferat al lui Guardiola este un fanatic al posesiei balonului

Când a venit la Bayern antrenorul iberic a pus o condiţie: “El este jucătorul pe care îl vreau. Dacă nu este el, atunci niciunul!”. Şi şefii lui Bayern s-au conformat şi i-au îndeplinit dorinţa. Nici nu a fost prea greu, pentru că omologii lor catalani nu vedeau în Thiago un star de care nu te poţi dispensa. Ba, chiar cererea nemţilor i-a cam mirat puţin.

Cine este jucătorul favorit al lui Guardiola. Este Thiago Alcantara, care a lucrat cu el la Barcelona şi la Bayern Munchen
Cine este jucătorul favorit al lui Guardiola. Este Thiago Alcantara

Imediat cum a ajuns la Munchen Alcantara a dat prima declaraţie care spune mult despre relaţia lui cu Guardiola: “Pep a avut mereu multă încredere în mine, iar eu în el. Daca el rămânea la Barcelona, şi eu aş fi rămas. Mă simt norocos să fiu cu el la Bayern”. Guardiola este un fanatic al posesiei balonului. Toate echipele pe care le-a antrenat au excelat şi excelează la acest capitol. Thiago aplică de minune cele învăţate de la Pep. El a înţeles perfect rolul posesiei balonului şi a fost unul dintre cei care a pus în practică fără greşeală teoria în practica de pe teren.