Sport
notix pixel id

Povestea de film a lui Junior Messias, eroul din Atletico Madrid – AC Milan 0-1, în Champions League. La 26 de ani era curier și juca în Liga 4

Junior Messias a devenit celebru peste noapte. Numele brazilianului a fost pe buzele tuturor microbiștilor după victoria Milanului cu Atletico Madrid. Mijlocașul are o poveste incredibilă.
25.11.2021 | 09:36
Povestea de film a lui Junior Messias, eroul din Atletico Madrid - AC Milan 0-1, în Champions League. La 26 de ani era curier și juca în Liga 4
Povestea de film a lui Junior Messias, eroul din Atletico Madrid - AC Milan 0-1. Din liga a patra, la gol în Champions League. FOTO: Twitter AC Milan
ADVERTISEMENT

AC Milan a reintrat cu stil în cărțile calificării în primăvara UEFA Champions League. Fără victorie până la meciul cu Atletico Madrid, „rossonerii” au dat lovitura pe Wanda Metropolitano.

Într-un meci în care Ciprian Tătărușanu a fost integralist și a avut o prestație remarcabilă, marele erou al italienilor a fost un brazilian, aproape necunoscut până la partida din capitala Spaniei.

Cine este Junior Messias, eroul din Atletico Madrid – AC Milan 0-1

Junior Messias are 30 de ani, e împrumutat de la Crotone până la finalul sezonului, iar în minutul 87 a marcat golul carierei. O carieră la care probabil că nici măcar nu îndrăznea să viseze în urmă cu cinci ani.

ADVERTISEMENT

Până la partida dintre Atletico Madrid și AC Milan, Messias nu avea niciun meci jucat în UEFA Champions League. Brazilianul a fost aruncat în luptă de Stefano Pioli în minutul 65 și a avut nevoie de mai puțin de jumătate de oră pentru a își trece în cont primul gol în competiția supremă a fotbalului.

Deși a ajuns la finalul lunii august pe San Siro, Junior Messias a fost utilizat extrem de puțin de antrenorul „rossonerilor”. Înaintea celor 25 de minute jucate împotriva lui Atletico, sud-americanul a mai bifase doar două partide în Serie A, cu Atalanta și Fiorentina, fără să se remarce cu ceva deosebit, în afară de un cartonaș galben.

ADVERTISEMENT

Brazilianul a fost curier înainte să dea gol pe Wanda Metropolitano

Povestea de viață a mijlocașului ajuns la 30 de ani este una demnă de un scenariu hollywoodian. În urmă cu trei sezoane, Messias evolua în Serie D, cel mai înalt eșalon al fotbalului non-profesionist din Italia.

Înainte să semneze primul său contract, la vârsta de 26 de ani, cu Casale, Messias, care abia emigrase din Brazilia, practica fotbalul doar ca pe un hobby și, pentru a câștiga mai mulți, avea diverse joburi, precum zidar, muncitor pe șantier sau curier.

ADVERTISEMENT

În 2017, actualul star al Milanului a semnat cu o altă echoă din Serie D, Gozzano, alături de care a reușit promovarea în Serie C. Junior Messias și-a făcut debutul în fotbalul profesionist pe 23 septembrie 2018, contra lui Cueno, iar trei zile mai târziu a înscris primul său gol în liga a treia, într-un meci cu Piacenza.

În ianuarie 2019, fotbalistul născut la Belo Horizonte a făcut pasul în Serie B. Gozzano l-a vândut la Crotone, pentru 400 de mii de euro. Aici, Messias a început să strălucească. A marcat 15 goluri în 73 de partide pentru Crotone și a pus umărul la promovarea echipei în primul eșalon, la finalul sezonului 2019-2020.

ADVERTISEMENT

Sezonul trecut, Junior Messias a marcat nouă goluri în 36 de meciuri jucate în Serie A, motiv care a stârnit interesul lui AC Milan. Echipa lui Stefano Pioli a plătit 2,6 milioane de euro pentru împrumutul său de la Crotone. În cazul în care vor dori să activeze opțiunea de cumpărare definitivă, la vară, „rossonerii” vor trebui să mai achite 5,4 milioane de euro.

„Povestea lui este una minunată. Cred că este doar începutul, pentru că are niște calități excelente. A avut niște probleme de adaptare, dar cred că e pe drumul cel bun. Nu cred că poate fi numit miracol golul său.

ADVERTISEMENT

Messias a arătat că poate fi de folos atunci când i se dă șansa să își ajute echipa. Dacă este aici, înseamnă că merită să joace la Milan. Are o vârstă, dar va demonstra tuturor că merită tot ce i se întâmplă”, a declarat Stefano Pioli, după Atletico – Milan 0-1.

  • 5 milioane de euro valorează Junior Messias, conform transfermarkt.com
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik