News

Cine este Kamala Haris, prima femeie vicepreședinte din istoria Statelor Unite

07.11.2020 | 22:22
Cine este Kamala Haris prima femeie vicepresedinte din istoria Statelor Unite
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cine este Kamala Haris, prima femeie vicepreședinte din istoria Statelor Unite. Astfel, deși mai toată lumea a asimilat-o drept un politician de culoare, aceasta este în primul rând mândră de rădăcinile ei indiene.

Când marile televiziuni de peste ocean au anunțat rezultatul, Kamala Harris era undeva în natură, alături de soțul ei. Nu a rezistat tentației și a postat destul de repede pe twitter. Aceasta a publicat o fotografie în care cei doi se îmbrățișează. „Sunt atât de mândru de tine”, a comentat la fotografie soțul Kamalei Harris, Doug Emhoff.

ADVERTISEMENT

Culmea, în urmă cu doar un an, senatoarea din California devenea cunoscută întregii țări după ce l-a criticat în mod deschis pe Joe Biden la o dezbatere.

Totul despre Kamala Haris, prima femeie vicepreședinte din istoria Statelor Unite

Interesant este că Harris nu doar că va fi prima femeie vicepreședinte, dar aceasta a devenit și prima persoană de culoare, cu rădăcini sud-asiatice, care ocupă o asemenea funcție.

ADVERTISEMENT

„Numele meu se pronunță comma-la, ca în cazul semnului de punctuație ”, scria Kamala Harris în autobiografia ei din 2018, The Truth We Hold. De altfel, despre Kamala știm că este fiica unei mame născute în India și a unui tată născut în Jamaica.

Numele ei indian înseamnă „floare de lotus” și reprezintă un simbol puternic în această cultură. „Un lotus crește sub apă, florile lui se ridică la suprafață, în timp ce rădăciunile lui sunt bine ancorate pe fundul râului”, a spus Harris

ADVERTISEMENT

Kamala Harris mai are o soră, Maya Lakshmi Harris. Cele două sunt foarte apropiate. „Mama a înțeles foarte bine că are de crescut două fete de culoare.

Știa că țara ei de adopție ne va vedea pe Maya și pe mine ca fete de culoare și a fost hotărâtă să crească două femei de culoare foarte încrezătoare”, spune Kamala despre relația pe care o are cu sora ei.

ADVERTISEMENT

Kamala Harris, care în ianuarie va deveni primul vicepreşedinte femeie al SUA, dar şi primul vicepreşedinte de culoare, a postat pe Twitter imagini cu ea vorbind cu preşedintele ales Joe Biden la telefon după ce presa a anunţat că au câştigat alegerile.

“Am reuşit, Joe! O să fii următorul preşedinte al Statelor Unite”, i-a spus ea lui Biden. Kamala Harris şi Joe Biden şi-au modificat informaţiile personale de pe Twitter. Harris a scris că este “vicepreşedintele ales al SUA, senator, soţie, mamă, mătuşă”.

Biden a scris că este “preşedinte ales, soţul lui Jill Biden, tată şi bunic mândru”. El a adăugat: “Pregătit să reconstruiesc mai bine pentru toţi americanii”.

Soţia lui Biden a postat o fotografie cu ea şi preşedintele ales în casă, ţinând o pancartă cu mesajul “Dr. şi preşedintele Biden locuiesc aici”.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: