ADVERTISEMENT
News

Cine este Leonardo Badea, propunerea PSD pentru postul de premier, în cazul în care pică guvernul Orban la moțiunea de cenzură

Autor: Robert Cristea | 30.08.2020 | 21:58
Cine este Leonardo Badea, propunerea PSD pentru postul de premier, în cazul în care pică guvernul Orban la moțiunea de cenzură
Cine este Leonardo Badea, propunerea PSD pentru postul de premier, în cazul în care pică guvernul Orban la moțiunea de cenzură. Foto: Facebook

Dacă va fi votată moțiunea de cenzură și pică Guvernul Orban, propunearea PSD pentru postul de premier este Leonardo Badea.

ADVERTISEMENT

În prezent viceguvernator al Băncii Naţionale, Leonardo Badea este fost deputat și senator PSD și fost președinte al ASF.

Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi dezbătută luni în Parlament. Sunt necesare 233 de voturi pentru ca Guvernul Orban să fie dărâmat.

ADVERTISEMENT

Leonardo Badea este propunerea PSD pentru postul de premier

Leonardo Badea este absolvent al Facultăţii de Finanţe la ASE Bucureşti. În vârstă de 45 de ani, acesta a fost ales senator de Dâmboviţa în 2012 din partea PSD (pe listele USL).

În 2016, la alegerile parlamentare, Badea a fost ales deputat, tot în Dâmboviţa. Apoi, a deținut funcţia de preşedinte al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor.

ADVERTISEMENT

Din 2017 devine preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Este viceguvernator al BNR din 2019 și are mandat pentru cinci ani.

Moțiunea de cenzură este analizată mâine în Parlamentul României. Sunt necesare 233 de voturi pentru a fi demis Guvernul condus de PNL. Recent, liderul Pro România, Victor Ponta, a afirmat că rezultatul este deja stabilit și că s-au numărat voturile, dezbaterea de  mâine urmând să fie doar o formalitate.

ADVERTISEMENT

”Şi blaturile sunt foarte mari. Aici nu există PNL sau PSD, aici e un blat. Din păcate, ca să vă dau o veste proastă, blatul se duce mai departe, până la Parlament”, a declarat Victor Ponta.

”Vă daţi seama că deja s-a negociat rezultatul moţiunii de mâine şi chiar dacă noi toţi, cei de la Pro România, o să votăm moţiunea de mâine, deja rezultatul cred că s-a şi scris, s-au numărat şi voturile. Nu   se întâmplă nimic mâine, rămâne cu Orban şi cu gaşca foarte bine finanţată din Ilfov”, a adăugat Victor Ponta în faţa membrilor de partid.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!