Sporturi

Cine este Lesia Tsurenko, “victima” preferată a Simonei Halep: “Sunt căsătorită cu tenisul!” Foto

31.05.2019 | 16:09
Cine este Lesia Tsurenko, "victima preferată" a Simonei Halep

Lesia Tsurenko, adversara Simonei Halep în turul 3 de la Roland Garros 2019, este “victima” preferată a româncei. Actualul număr 3 WTA are un palmares de invidiat împotriva jucătoarei din Ucraina, obţinând şapte victorii în tot atâtea meciuri directe.

Cine este Lesia Tsurenko, “victima” preferată a Simonei Halep. Prietenă pe Instagram cu un jucător dorit de Gigi Becali

Lesia Tsurenko, “victima” preferată a Simonei Halep, este o prezenţă constantă pe Instagram, unde postează deseori imagini de la turneele la care participă, dar şi din vacanţe. Adversara româncei urmăreşte diverşi jucători de tenis, în special din fostele ţări sovietice, dar este prietenă şi cu Junior Moraes, jucător dorit în trecut de Gigi Becali şi care evoluează la Şahtior Doneţk.

Într-un interviu acordat în presa internaţională, Lesia Tsurenko a susţinut că nu are un iubit şi a declarat că este într-o “relaţie” cu tenisul. “Am un iubit şi numele lui este tenisul. Îmi ia tot timpul din lume. Sunt căsătorită cu tenisul”, a declarat viitoarea adversară a Simonei Halep. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

Cine este Lesia Tsurenko,
Cine este Lesia Tsurenko, “victima preferată” a Simonei Halep

Lesia Tsurenko, un singur set câştigat în faţa Simonei Halep

Până în prezent, Lesia Tsurenko şi Simona Halep s-au întâlnit de şapte ori, iar jucătoarea de tenis din Ucraina a reuşit să câştige un singur set. În 2009, cele două s-au întâlnit prima oară la turneul de la Opole, românca obţinând victoria în două seturi, scor 6-4, 7-5. Singrul set câştigat de Lesia Tsurenko a fost obţinut la Wimbledon 2014, în turul doi. Anul acesta, cele două s-au întâlnit la Doha şi Dubai.

Lesia Tsurenko s-a născut pe 30 mai 1989, la Volodymyrets, şi a început să joace tenis la şase ani. La 17 ani, când s-a mutat alături de familie în Kiev, viitoarea adversară a Simonei Halep a făcut pasul spre profesionişti. De-a lungul carierei, jucătoarea de tenis din Ucraina a câştigat patru turnee WTA şi are în conturi aproape 3.943.581 de dolari.