ADVERTISEMENT
News

Cine este liderul preferat al românilor pe timp de criză. Nicolae Ceaușescu, printre cei mai admirați din istorie

Autor: Traian Terzian | 05.05.2020 | 17:02
Cine este liderul preferat al românilor pe timp de criză. Nicolae Ceaușescu, printre cei mai admirați din istorie
Un studiu realizat în timpul pandemiei de coronavirus arată ce modele de lideri preferă românii pe timp de criză. Sursă foto: hepta.ro

Un studiu realizat în timpul pandemiei de coronavirus arată ce modele de lideri preferă românii pe timp de criză.

ADVERTISEMENT

Cine este liderul preferat al românilor pe timp de criză

Conform studiului Crisis InsightsMeter lansat de Unlock și preluat de Mediafax, liderul preferat al românilor de rând pe timp de criză este șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Secretarul de stat din Ministerul Interne este urmat în această ierarhie de președintele Klaus Iohannis, de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și de premierul Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Între preferințele românilor se mai află ministrul de Interne, Marcel Vela, cancelarul german Angela Merkel, președintele rus Vladimir Putin, fostul președinte Traian Băsescu, liderul Pro România, Victor Ponta, și președintele american Donald Trump.

Oamenii de bussines îl preferă pe Winston Churchill

În schimb, topul antreprenorilor este dominat de Angela Merkel, urmată de Raed Arafat, Bill Gates, Nelu Tătaru, Barack Obama. Jacinda Arden, Vlad Voiculescu, Klaus Iohannis, Regina Elisabeta a II-a și Carmen Uscatu.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește liderii istorici, publicul larg îi admiră pe Mihai Viteazul și Nicolae Ceaușescu, dar pe listă se mai află Alexandru Ioan Cuza, Ștefan cel Mare și Vlad Țepeș.

Oamenii de business l-au pus în fruntea listei pe Winston Churchill, urmat de Barack Obama, Regina Maria, Nelson Mandela și Mahatma Ghandi.

ADVERTISEMENT

În privința trăsăturilor cele mai importante la un lider, publicul larg a răspuns că trebuie să fie responsabil (39%), capabil (36%) și realist (21%). În schimb, oamenii de afaceri au mers pe epatic (44%), vizionar (30%) și responsabil (26%).

Cercetarea, realizată în perioada 10-20 aprilie, a fost făcută pe un eșantion de 604 persoane din publicul larg și pe 70 de antreprenori, oameni de marketing și pubclicitate.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!