Sport

Cine este Luca Andronache, marcator la Campionatul European U19, contra Italiei. Tatăl său a fost antrenor principal la FCSB

Luca Andronache a înscris primul gol al României la Campionatul European sub 19 ani care se desfășoară în aceste zile în Slovacia. Fotbalistul este fiul lui Vergil Andronache, fost antrenor la FCSB.
18.06.2022 | 22:53
Cine este Luca Andronache marcator la Campionatul European U19 contra Italiei Tatal sau a fost antrenor principal la FCSB
Luca Andronache a înscris primul gol al României la Campionatul European U19 din Slovacia. Sursa foto: UEFA.com
ADVERTISEMENT

Selecționata U19 a României participă în această perioadă la Turneul Final al Campionatului European, în Slovacia. Din lotul ”tricolor” face parte și Luca Andronace, autorul primului gol la EURO, în duelul cu Italia.

Luca Andronache, un atacant pe stilul lui Florin Răducioiu

Academia de Fotbal ”Gheorghe Hagi” propune an după an tineri cu calități extraordinare, foarte mulți dintre aceștia reușind să se impună în fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Unul dintre aceștia este Luca Andronache, marcatorul primului gol al României la actuala ediție a Campionatului European de fotbal U19, găzduit de Slovacia.

Fotbalistul de 18 ani a restabilit egalitatea 1-1 în meciul de debut al ”tricolorilor” contra Italiei, în minutul 52, la doar 6 minute după ce ”azzuri” deschiseseră scorul. Italia s-a impus în cele din urmă, 2-1.

ADVERTISEMENT

Andronache, legitimat la Farul Constanța, a reușit să împingă balonul în poarta adversă după un șut al lui Doru Andrei, care a lovit bara transversală.

Despre Luca Andronache, fostul internațional Iosif Rotariu spunea că este un atacant pe stilul lui Florin Răducioiu, căruia îi place jocul în viteză, iar demarcările lui provoacă panică în apărările adverse.

ADVERTISEMENT

Tatăl lui Luca Andronace a pregătit-o pe FCSB

Luca Andronache este un produs al Academiei de Fotbal ”Gheorghe Hagi” și a debutat în Casa Pariurilor Liga 1 pe 5 august 2020 (la 17 ani), într-un meci cu Dinamo.

De atunci a adunat 15 meciuri în tricoul ”marinarilor” în toate competițiile, fără să marcheze vreun gol. A fost campion la toate categoriile de vârstă cu Farul Constanța și, de asemenea, a adunat selecții în loturile naționale ale României la categoriile U16, U17, U18, U19 și U20.

ADVERTISEMENT

Asemenea multor fotbaliști români, și Luca este fiul unui fost jucător. Vergil Andronache a evoluat la Sportul Studențesc, dar este mai cunoscut pentru scurtul său mandat de principal la FCSB.

În august 2019, Vergil Andronache era uns principal al roș-albaștrilor, după plecarea lui Bogdan Andone al cărui secund a fost la trupa finanțată de Gigi Becali.

I-a condus pe roș-albaștri, de pe bancă, în cinci meciuri și a eliminat-o pe Mlada Boleslav. În sezonul 2020/2021 a fost secundul lui Edi Iordănescu la CFR Cluj și a câștigat titlul de campion al României. Iar în prezent este secundul lui Laszlo Balint la Universitatea Craiova.

50.000 de euro este cota lui Luca Andronache, conform transfermarkt

ADVERTISEMENT