News

Cine este Lucian Bode, înlocuitorul lui Stelian Ion la Ministerul Justiției. În 2020 i s-a cerut demisia din Guvern

Lucian Bode, actualul ministru al Afacerilor Interne (MAI) este înlocuitorul temporar al lui Stelian Ion la Ministerul Justiției. Șeful MAI are experiență în politică, dar și episoade mai complicate. În 2020 i s-a cerut demisia.
01.09.2021 | 23:07
Cine este Lucian Bode inlocuitorul lui Stelian Ion la Ministerul Justitiei In 2020 i sa cerut demisia din Guvern
ADVERTISEMENT

Lucian Bode (46 de ani), ministrul de Interne, un liberal din tabăra Cîțu, va asigura interimatul la Ministerul Justiției, după remanierea ministrului Stelian Ion, potrivit Digi24.

Premierul a anunțat miercuri seară că l-a revocat pe ministrul justiției, Stelian Ion, care nu a avizat proiectul ”Anghel Saligny”, vechiul PNDL 3. Propunerea de revocare a fost transmisă președintelui Iohannis.

ADVERTISEMENT

Cine este Lucian Bode, înlocuitorul lui Stelian Ion la Ministerul Justiției

Lucian Bode, persoana care va prelua provizoriu frâiele de la Justiție, este un politician cu ștate vechi zona de putere a PNL și a fostului PD.

De profesie inginer, acesta a ”debutat” pe scena guvernamentală în 2012. Atunci, a fost ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri din februarie până în aprilie, în Guvernul efemer condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

ADVERTISEMENT

După un mandat de deputat în Parlamentul României, unde a ocupat poziția de Președinte în Comisia pentru transporturi și infrastructură, perioada 2016 – 2019, Bode revine în prim-plan.

Din noiembrie 2019 până în decembrie 2020 este titularul postului de ministru al Transporturilor în Guvernul condus de Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Odată cu numirea lui Florin Cîțu la conducerea Guvernului, în decembrie 2020, Bode își schimbă portofoliul și trece de la Transporturi la Interne (MAI), post pe care îl ocupă și în prezent.

Lui Bode i s-a cerut demisia în 2020, după un scandal uriaș

În vara lui 2020, Lucian Bode s-a aflat în centrul unui scandal uriaș, după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident rutier.

ADVERTISEMENT

Dintr-o serie de imagini apărute la acea vreme în spațiul public, se observă cum maşina în care se afla Bode, având semnalele acustice şi luminoase pornite, a intrat pe contrasens şi a depăşit o coloană de maşini, deşi avea interzis, fiind linie continuă.

La scurt timp, maşina s-a ciocnit cu un alt autoturism care circula regulamentar din sens opus şi s-a oprit într-un gard. În accidentul din 30 august 2020, Lucian Bode a fost rănit ușor, dar nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, nefiind transportat la spital.

Atunci, opoziția, prin vocea liderului PSD Marcel Ciolacu, a avut o reacție dură după accidentul ministrului Lucian Bode. Oficialului de la Transporturi i s-a cerut plecarea din funcție.

”Demisia, Bode! În loc să facă drumuri, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, își face cale liberă în trafic cu girofarul, până când intră frontal în mașina unor turiști din Polonia! Pentru Bode, nu contează nici legea, nici siguranța celorlalți participanți la trafic.

Pentru șeful lui Bode, Ludovic Orban, nu contează că fapta ministrului Transporturilor se încadrează în sfera penalului! Câtă vreme Bode nu a intrat cu mașina în bolidul vreunui interlop, nu e o problemă, poate să rămână în funcție!”, a transmis Marcel Ciolacu, prin intermediul Facebook.

Tot la acea dată, și cei de la USR PLUS, au lansat săgeți către Lucian Bode. Aliații PNL din prezent, spuneau că accidentul în care a fost implicat Bode ”ridică multe semne de întrebare”.

Formațiunea lui Dan Barnea anunța că ”cere ministrului liberal să explice public care era urgența de a se deplasa cu semnalizare acustică și luminoasă pe drumurile publice și dacă a respectat legea”.

ADVERTISEMENT