News

Cine este Lucian Heiuș, noul șef de la ANAF. Nicolae Ciucă a înlocuit-o pe Mirela Călugăreanu

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) are un nou șef. Premierul Nicolae Ciucă l-a numit președinte la Fisc pe Lucian Heiuș, un fost deputat al PNL.
05.05.2022 | 19:25
Cine este Lucian Heius noul sef de la ANAF Nicolae Ciuca a inlocuito pe Mirela Calugareanu
ANAF are un nou șef: Lucian Heiuș. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Începând de joi, 5 mai, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) are un nou președinte. Nicolae Ciucă a înlocuit-o pe Mirela Călugăreanu cu un fost deputat liberal.

ANAF are un nou șef: Lucian Heiuș

Premierul Nicolae Ciucă l-a numit pe Lucian Ovidiu Heiuş în postul de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, o funcție cu rang de secretar de stat.

ADVERTISEMENT

Șeful Executivului i-a impus deja un mare obiectiv noului șef de la Fisc, și anume creșterea nivelului de colectare a taxelor la buget, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

”Am cerut noului preşedinte al ANAF ca principalul obiectiv să fie creşterea nivelului de colectare pentru a asigura finanţarea măsurilor economice şi sociale pentru protejarea cetăţenilor şi economiei de efectele perioadei dificile pe care o traversăm.

ADVERTISEMENT

Creşterea încasărilor din primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut trebuie continuată într-un ritm mai susţinut. Implementarea proiectelor ‘Radarul mărfurilor’ şi ‘E-factura’ sunt, de asemenea, în măsură să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat şi să asigure un mediu de business concurenţial”, a afirmat premierul Ciucă.

Cine este Lucian Heiuș, noul șef de la ANAF

Noul șef de la ANAF s-a născut pe 13 noiembrie 1965 în Orăştie, judeţul Hunedoara. A absolvit Facultatea de Mecanică, în cadrul Institutului Politehnic Cluj-Napoca (1985-1990), Facultatea de Ştiinţe Economice în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj Napoca (1994-1999) şi Facultatea de Management Turistic şi Comercial din cadrul Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir din Cluj-Napoca (1994-1999).

ADVERTISEMENT

În 2006, a absolvit un master în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Juridice de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad, conform CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Profesional, Heiuș a fost director general la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara (2013-2014), director executiv – servicii interne (mutare temporară) (2014-2015), director general (2016) la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara.

ADVERTISEMENT

Lucian Heiuș (55 de ani) a fost deputat PNL de Hunedoara, în legislativul 2016-2020. El este considerat un bun cunoscător al sistemului fiscal datorită activității din Ministerul Finanțelor și direcţiile de Finanţe Publice din Hunedoara şi Timiş.

Ce avere deține Lucian Heiuș

Din declarația de avere a lui Heiuș care apare pe site-ul Camerei Deputaților, aflăm că acesta deține două terenuri agricole de 3,6 și 3,8 hectare în satul Voia din Harghita, un teren intravilan de 972 metri pătrați (moștenire) și 1/2 donație+moștenire 1.800 metri pătrați, ambele în Orăștie.

Acesta mai deține două case în Orăștie de 239, respectiv 200 metri pătrați, o casă de vacanță de 182 metri pătrați în satul Voia și 1/2 dintr-un apartament de 47 metri pătrați în Deva.

Heiuș mai are 4 autoturisme: Suzuki Samurai, VW Touareg, Nissan Terano II și Mazda CX7.

ADVERTISEMENT