Fotbal intern

Cine este Luis Nițu, debutantul lui Pițurcă din derby! Puștiul are like la pagina de Facebook a FCSB :o A fost schimbat în minutul 19

15.09.2019 | 23:10
Cine este Luis Nitu debutantul lui Piturca din derby Pustiul are like la pagina de Facebook a FCSB o A fost schimbat in minutul 19

Victor Pițurcă a ales să surprindă în alcătuirea primului 11 pentru meciul cu FCSB și l-a titularizat pe debutantul Luis Nițu, mijlocaș de bandă de doar 18 ani. Puștiul este născut în mai 2001, și are prezențe în tricoul naționalelor U-17 și U-18 ale României. Surprinzător sau nu, Nițu a dat like paginii oficiale de facebook a celor de la FCSB.


UPDATE, ora 21:20/ Așa cum era de așteptat, Luis Nițu a fost primul înlocuit din echipa Craiovei. Victor Pițurcă l-a scos de pe teren în minutul 19, în locul său fiind introdus Cristi Bărbuț.

Înainte de meci, tehnicianul Craiovei transmitea că dacă Nițu va evolua bine, nu va fi înlocuit : “Atâta timp cât va respecta indicațiile tactice și va arăta personalitate pe teren, pe lângă calitățile pe care le are, nu îl voi schimba“.


Luis Nițu, surpriza lui Victor Pițurcă în primul 11 pentru meciul cu FCSB

Victor Pițurcă a surprins în alcătuirea primului 11 pentru meciul cu FCSB, derby-ul etapei a noua din Casa Pariurilor Liga 1. Alături de Ivan și Mihăila, noul manager general din Bănie l-a ales pe puștiu de doar 18 ani Luis Nițu. Fotbalist cu prezențe la echipele naționale de juniori, Nițu poate evolua în ambele benzi ale atacului.

Cel mai probabil, Nițu va fi primul jucător schimbat de Victor Pițurcă la meciul cu FCSB. Regula impune cel puțin un jucător tot timpul pe teren, iar fostul selecționer ar urma să introducă un jucător cu experiență în locul lui Nițu, iar Baiaram va rămâne o soluție în cazul în care Valentin Mihăilă, celălalt fotbalist U-21 al Craiovei la meciul cu FCSB, nu va putea continua partida.

Luis Nițu apreciază pagina de facebook a FCSB-ului
Luis Nițu apreciază pagina de facebook a FCSB-ului

“Like” pentru FCSB

Poate la fel de surprinzătoare precum decizia lui Victor Pițurcă de a-l titulariza pe Nițu în derby-ul cu FCSB, este și un detaliu observat pe pagina de facebook a fotbalistului. Tânărul mijlocaș apreciază pagina oficială a roș-albaștrilor.

Una dintre soluțiile U-21 a fost trimisă la echipa secundă

Alături de Mihăilă și Baiaram, antrenorii Universității Craiova l-au folosit și pe atacantul Jovan Markovic. Puștiul de 18 a fost titular în ultimele 3 jocuri ale Craiovei, cu Voluntari, Astra Giurgiu și FC Botoșani, dar în ultima săptămână a fost trimis de Victor Pițurcă la echipa secundă.

Astfel, Pițurcă a rămas cu trei soluții pentru regula U-21 la meciul cu FCSB și i-a preferat pe Valentin Mihăilă și Luis Nițu, Baiaram începând duelul pe banca de rezerve.