Fotbal intern

Cine este Lukas Skovajsa, primul transfer făcut de Dinamo în 2020! Joacă pe două posturi în defensivă şi este în creştere de formă + e familist convins! FOTO

12.01.2020 | 20:11
Cine este Lukas Skovajsa primul transfer facut de Dinamo in 2020 Joaca pe doua posturi in defensiva si este in crestere de forma  e familist convins FOTO
ADVERTISEMENT

Lukas Skovajsa este primul transfer făcut de Dinamo în 2020, iar FANATIK îţi prezintă un scurt portret al fotbalistului de 25 de ani. Noul jucător al “câinilor” poate acoperi două posturi în defensivă şi este un familist convins, pe contul lui Instagram predominând pozele cu soţia şi copilul lui.

Lukas Skovajsa, primul transfer făcut de Dinamo în 2020, poate juca în centrul apărării şi în banda stânga

În prima parte a sezonului 2019-2020, Lukas Skovajsa a jucat la Trencin, fiind un produs al centrului de copii şi juniori al formaţei slovace. Norbert Hrncar l-a folosit în 11 meciuri din prima ligă în toamnă, evoluând în şapte dintre aceste partide pe postul de fundaş central.

ADVERTISEMENT

Lukas Skovajsa este un fotbalist polivalent, astfel că poate juca şi pe postul de fundaş stânga, fiind folosit pe această poziţie în patru meciuri ale lui Trencin din prima parte a sezonului 2019-2020. De-a lungul carierei, fotbalistul de 25 de ani a jucat 148 de meciuri la echipa slovacă, alături de care a câştigat două titluri de campion şi două cupe.

“Dinamo anunţă transferul lui Lukas Skovajsa. Noul jucător dinamovist a efectuat vizita medicală, a intrat în programul de pregătire stabilit de antrenorul principal Dusan Uhrin la Săftica și va pleca luni dimineață cu echipa în cantonamentul din Spania”, au scris “câinii” pe pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT

La Trencin era în creştere de formă în ultimele trei sezoane

Conform datelor oferite de site-ul primei ligi din Slovacia, Lukas Skovajsa era într-o reală creştere de formă în ultimele trei sezoane. În stagiunea 2017-2018, fundaşul de 25 de ani a jucat 30 de meciuri pentru Trencin şi avea un procentaj de 57,2% la capitolul dueluri câştigate. Cifrele s-au îmbunătăţit în ultimii doi ani: 61,1% în 2018-2019 şi 63,8 în 2019-2020.

De asemenea, în ultimele două sezoane a crescut numărul de pase reuşite pentru Lukas Skovajsa. Sezonul trecut, noul jucător al lui Dinamo a avut un procentaj de 77,4% pase bune, procentul crescând în actuala stagiune, când a bifat 86,5%.

ADVERTISEMENT

Lukas Skovajsa nu este un fundaş care să se expună riscurilor inutile, astfel că în 67 de meciuri din ultimele trei sezoane a primit doar şapte cartonaş galbene. În plus, în întreaga sa carieră, fotbalistul de 25 de ani nu a fost eliminat niciodată.

Naşterea băieţelului, cea mai frumoasă zi din viaţa noului jucător al lui Dinamo

Spre deosebire de mulţi alţi fotbalişti, Lukas Skovajsa preferă să posteze pe contul personal de Instagram imagini cu soţia şi băieţelul lui. Slovacul petrece mult timp alături de familie, iar din 2017 este tatăl lui Matias, iar ziua în care a devenit părinte o consideră cea mai frumoasă zi din viaţa lui. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

ADVERTISEMENT

“Cumnatul meu m-a sunat imediat după meci şi mi-a spus că dacă mă grăbesc, aş putea să tai cordonul ombilical. Nu mai era timp de duş sau alte lucuri. Am schimbat tricoul şi am plecat direct la maternitate. Mă bucur că am fost lângă soţia mea în acele momente, cea mai frumoasă zi din viaţa noastră”, spunea Skovajsa în 2017.

  • 300.000 de euro este cota de piaţă a lui Lukas Skovajsa
ADVERTISEMENT