Fotbal intern

Cine este Lukasz Gikiewicz, noul atacant al FCSB! A refuzat-o pe Dinamo şi a avut probleme în Bulgaria cu antrenorul! Video

31.07.2019 | 14:58
Cine este Lukasz Gikiewicz noul atacant al FCSB A refuzato pe Dinamo si a avut probleme in Bulgaria cu antrenorul Video
ADVERTISEMENT

Lukasz Gikiewicz este noul atacant al FCSB, informaţie prezentată în exclusivitate de FANATIK. Gigi Becali a anunţat că transferul este ca şi făcut, fotbalistul de 31 de ani urmând să vină din postura de jucător liber de contract. Ultima oară, Lukasz Gikiewicz a jucat la Hajer, echipă care a retrogradat în liga a treia din Arabia Saudită. “Atacantul a venit deja, semnează contractul. Păi e pe acolo, a venit azi noapte la ora 2. E polonez, a semnat pe 6 luni. Nu ştiu cine e şi cum îl cheamă. Mi l-a recomandat cineva şi merg pe mâna lui. Omul nu vrea bani, vrea numai dacă confirmă”, a spus Gigi Becali miercuri.

Cine este Lukasz Gikiewicz, noul atacant al FCSB. A fost golgheter în prima ligă din Iordania

FANATIK îţi prezintă cine este Lukasz Gikiewicz, noul atacant al FCSB. Fotbalistul de 31 de ani are un CV bogat, bifând experienţe exotice în Asia, iar vicecampioana României va fi cel mai important club din cariera polonezului. În ultimii şase ani, polonezul a jucat departe de ţara natală, ajungând la un moment dat să evolueze şi în prima ligă din Thailanda.

ADVERTISEMENT

În sezonul 2017-2018, Lukasz Gikiewicz a fost cel mai bun marcator al primei ligi din Iordania, reuşind să înscrie 14 goluri pentru Al Faisaly. Înainte de această experienţă, polonezul mai evoluase pentru Polonia Bytom, LKS Lodz, Slask Wroclaw, AEL Limassol (Cipru), Levski Sofia (Bulgaria), Al-Wahda (Arabia Saudită), Ratchaburi Mitr Phol (Thailanda), Police Tero FC (Thailanda) sau Hajer (Arabia Saudită). Cele mai importante trofee din carieră le-a obţinut cu Slask Wroclaw, alături de care a câştigat titlul în Polonia şi Supercupa, ambele obţinute în 2012.

Scandal cu antrenorul de la Levski Sofia

Lukasz Gikiewicz a jucat şapte luni la Levski Sofia şi a plecat cu scandal. În aprilie 2015, în timpul unui meci cu Marek Dupnitsa, polonezul a vrut să execute o lovitură de la 11 metri, însă nu a fost lăsat de Stoycho Stoev, antrenorul echipei. Presa din Bulgaria a susţinut că fotbalistul l-a înjurat, iar tehnicianul a decis să-l scoată din lot.

ADVERTISEMENT

“A fost întrecută o limită şi există consecinţe. Nu are nicio şansă să mai revină. Pentru mine este un capitol încheiat şi nu va mai juca niciodată aici. Conducătorii clubului se vor ocupa de datele contractuale”, spunea antrenorul lui Levski Sofia. “Scandalul nu este aşa de mare cum l-a prezentat presa”, s-a apărat Lukasz Gikiewicz.

Lukasz Gikiewicz, noul atacant al FCSB, a jucat ultima dată la Hajer
Lukasz Gikiewicz, noul atacant al FCSB, a jucat ultima dată la Hajer

De ce nu a vrut să vină la Dinamo

În vara anului 2015, Lukasz Gikiewicz a fost dorit de Dinamo, iar oficialii “câinilor” i-au trimis o ofertă concretă. Polonezul a refuzat să vină la formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare, motivând că îşi doreşte să joace pentru o echipă care participă în cupele europene. “M-au sunat câțiva intermediari ca să mă cheme acolo (n.r. la Dinamo). Au insistat să-mi trimita oferta de mai multe ori, dar eu i-am refuzat. Am avut probleme financiare la ultima echipă și vreau sa evit asta în viitor. Mi-ar plăcea să joc la o echipă care participă în cupele europene, nu aș exclude România”, spunea polonezul în 2015.

ADVERTISEMENT

Îi copiază pe Cristiano Ronaldo şi Antoine Griezmann. S-a duelat cu Vlad Chiricheş în Europa League

În Asia, Lukasz Gikiewicz a marcat câteva goluri spectaculoase şi, după aproape fiecare reuşită, a copiat modul cum sărbătoresc marii atacanţi. La Al Faisaly, polonezul a împrumutat celebra schemă “Sii” a lui Cristiano Ronaldo, pe care portughezul o foloseşte din 2013. De la Antoine Griezmann, noul atacant al FCSB “a furat” celebrul “DAB”, care este folosit de mulţi fotbalişti din Premier League sau La Liga.

În sezonul 2014-2015, pe când juca la AEL Limassol, Lukasz Gikiewicz i-a fost adversar lui Vlad Chiricheş. Cei doi s-au duelat în returul manşei care s-a jucat în play-off-ul Europa League, iar londonezii au obţinut, fără emoţii, calificarea în faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Fratele lui geamăn va juca în Bundesliga

Rafal Gikiewicz, fratele geamăn al lui Lukasz, joacă la Union Berlin, formaţie care a obţinut în vară promovarea în Bundesliga. Transferat în vara anului trecut de la Freiburg, portarul de 31 de ani a pus umărul la performanţa istorică a formaţiei din capitala Germaniei, care nu mai jucase niciodată în prima ligă. Rafal şi Lukasz au fost coechipieri la Slask Wroclaw în perioada 2011-2013.

  • 225.000 de euro este cota de piaţă a lui Lukasz Gikiewicz
  • 10 goluri a marcat Lukasz Gikiewicz în cele 61 de meciuri jucate în prima ligă din Polonia
ADVERTISEMENT