News

Cine este lunetistul care a ucis patru oameni în SUA. “Până la momentul masacrului, acest bărbat era un erou”. Primele imagini cu atacatorul

Au apărut primele imagini cu lunetistul care a ucis patru oameni în SUA. Acesta este un fost soldat care a luptat în Afganistan şi Irak.
06.09.2021 | 12:18
Cine este lunetistul care a ucis patru oameni in SUA Pana la momentul masacrului acest barbat era un erou Primele imagini cu atacatorul
Americanii se luptă cu o rată mare a sinuciderilor la militari. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Primele imagini cu lunetistul care a ucis patru oameni în Statele Unite ale Americii arată că războiul schimbă pe oricine. Lucrul acesta se observă şi din statisticile sumbre ale americanilor. Astfel, un studiu recent din proiectul Cost of War al Universității Brown estimează că peste 30 de mii de angajați activi și veterani ai războaielor de după 11 septembrie au ales să-și pună capăt zilelor. Numărul este unul uriaş şi de peste patru ori mai mare faţă de cel al personalului ucis în acțiune sau accidental pe frontul de război.

De altfel, chiar într-o scrisoare adresată săptămâna trecută secretarului afacerilor veteranilor, 35 de senatori americani au cerut statului să creeze un plan cuprinzător de informare pentru a conecta cei aproape 2 milioane de veterani post-9/11 la beneficii și servicii.

ADVERTISEMENT

Abandonați pe câmpul vieții după război!

Un alt detaliu important este acela că apelurile către liniile telefonice de criză ale veteranilor au crescut în mod alarmant. Totul se petrece la puţin timp după ce americanii şi-au retras trupele din Afganistan și talibanii au preluat puterea. Atacul sinucigaș din Kabul, atac în urma căruia și-au pierdut viața 200 de oameni, printre aceștia fiind și 13 americani, a adus cele mai multe telefoane la liniile de urgență.

Statisticile arată rău de tot în ciuda anunțurilor pompoase ale politicienilor. Rata de sinucidere a militarilor în serviciu activ a atins un maxim istoric în Statele Unite, în 2020. Vorbim despre 571 de soldați care și-au luat viața. Mai mult decât atât, sinuciderile veteranilor au crescut constant începând cu anul 2008 şi până în prezent.

ADVERTISEMENT

“Există o mulțime de militari anxioși, cu adevărat triști, care se luptă, chiar acum, în lumina a ceea ce se întâmplă [în Afganistan] cu ei înșiși”, a declarat Jodi Burns, director executiv al Forțelor Speciale.

Între timp, sinuciderea veteranilor militari americani reprezintă un fenomen continuu încă din 1958 atunci când a fost deschis primul centru de ajutor pentru cei întorşi de pe front. Cu toate acestea, abia la mijlocul anilor 90, a avut loc o schimbare serioasă în abordarea sinuciderii veteranilor fiind dezvoltată o strategie națională.

ADVERTISEMENT

Au fost făcute mai multe progrese în 2007, când a apărut şi „Legea de prevenire a sinuciderilor pentru veterani”, dar şi punerea în aplicare a unei linii de asistență pentru criză. Traumele post război, depresia și vinovăția legată de cele petrecute pe front sunt adesea legate de sinucidere, în condițiile în care veteranilor le este destul de dificilă trecerea la viața civilă. Alteori, aceştia aleg să ucidă cu sânge rece, aşa cum a fost cazul şi în Florida.

Primele imagini cu lunetistul care a omorât patru oameni în Florida!

A fost haos total chiar în centrul metropolei, acolo unde a avut loc în urmă cu doar câteva ore un atac armat. Suspectul, un fost trăgător de elită al armatei americane, a fost capturat în cele din urmă, după câteva minute de panică. Din nefericire, bărbatul în vârstă de 33 de ani, a ucis nu mai puțin de patru persoane.

ADVERTISEMENT

Printre victimele fostului soldat s-a aflat și un bebeluș de numai câteva luni, micuțul fiind în brațele mamei sale în momentul atacului. Bryan Riley a ieșit pe stradă înarmat și a tras la întâmplare. A omorât un bărbat de 40 de ani, o femeie în vârstă de 33 de ani și bebelușul acestei, dar și pe bunica copilului.

Bryan Riley a ucis cu sânge rece patru persoane. Sursa foto – twitter

Tragedia s-a petrecut într-o zonă rezidenţială în comitatul Polk, în Florida. Aproape imediat presa din Statele Unite a început o adevărată vânătoare și a căutat imagini cu lunetistul. Nu a fost chiar o misiune ușoară și primele fotografii ale acestuia au apărut abia după ce șeful comitatului le-a postat pe o rețea de socializare pentru calmarea populației.

Iubita militarului a fost cea care le-a transmis polițiștilor că Bryan nu a fost niciodată violent, dar a suferit unele tulburări psihice în ultima perioadă. ”Acum aproximativ o săptămână, sănătatea sa mintală s-a înrăutățit și i-a spus iubitei sale că a început să vorbească cu Dumnezeu”, a declarat șeriful din comitatul Polk, Grady Judd

Cine este lunetistul care a ucis patru oameni în SUA

Vorbim despre un veteran al războaielor din Irak şi Afganistan. De altfel, în momentul în care a ajuns pe mâinile oamenilor legii, fostul soldat a transmis că este un ”supravieţuitor”. Mai mult decât atât, acesta a recunoscut că înaintea crimelor a luat metamfetamină.

Suspectul a mai declarat poliţiei, fără să ofere și alte amănunte, ”ştiţi de ce am făcut asta”. Rănit în timpul atacului armat, fostul trăgător de elită a fost transportat de urgenţă la un spital local, unde a încercat, din nou, să-i atace pe poliţişti. În cele din urmă a fost sedat. După ce a primit îngrijiri medicale, el a fost transferat la o închisoare locală.

Criminalul le-a mai spus polițiștilor că, înainte să comită crimele, victimele ”m-au implorat să le las în viață, dar eu tot le-am omorât”. ”Înainte de această dimineață (n.r. duminică), acest tip era un erou de război. A luptat pentru țara sa din Afganistan și Irak. Din păcate, în această dimineață, acesta a devenit un ucigaș cu sânge rece”, a mai zis şeriful Judd.

Interesant este că Bryan Riley purta o vestă antiglonţ în momentul atacului. De asemenea, acesta a rănit o fată în vârstă de 11 ani, după care s-a predat poliţiei în urma unui schimb de focuri intens.

Cum s-a desfăşurat atacul din Florida

Conform primelor informații, la ora 4:22 dimineață, un ofițer aflat în apropierea atacului a auzit focuri de armă. A solicitat imediat ajutor și a raportat o situație aparte. Între timp, au fost primite mai multe telefoane la numărul de urgență.

La faţa locului, autoritățile au găsit un camion în flăcări pe peluza unei case și un bărbat îmbrăcat în haine de camuflaj care se plimba haotic. „Și apoi a existat o altă lovitură, alte focuri de armă și au putut auzi o femeie țipând și un copil plângând”, a spus primul poliţist care a ajuns la locul tragediei.

„În acel moment [Lt. Duane Tompkins] și echipa sa au încercat să intre pe ușa din față, dar aceasta este blocată”, au continuat poliţiştii. În cele din urmă, oamenii legii au intrat în casă şi au început o confruntare directă cu fostul militar.

ADVERTISEMENT
Tags:
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
A iscat un scandal uriaș, iar acum bate în retragere. ”Îmi cer scuze...
A iscat un scandal uriaș, iar acum bate în retragere. ”Îmi cer scuze pentru toate jignirile aduse lui Mouratoglou”
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Când trebuie schimbat permisul auto. Modificare importantă pentru şoferi
Când trebuie schimbat permisul auto. Modificare importantă pentru şoferi
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de...
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de țuică de 40 de grade. Experiment inedit cu etilotestul VIDEO
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Imaginile care demonstrează totul. Jador a fugit de la Survivor All Stars. Pro...
Imaginile care demonstrează totul. Jador a fugit de la Survivor All Stars. Pro TV vrea să ia măsuri radicale
Irina Fodor a plecat în Asia Express. Mesajul transmis de soțul ei, Răzvan...
Irina Fodor a plecat în Asia Express. Mesajul transmis de soțul ei, Răzvan Fodor
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă...
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă se dă înainte de vacanţa de vară
Operațiunea a 8-a casă. Iohannis trebuia aruncat la coșul istoriei, nu propus la...
Operațiunea a 8-a casă. Iohannis trebuia aruncat la coșul istoriei, nu propus la NATO
Zodiile care au cununiile legate. Ce trebuie să facă, pentru a-și găsi sufletul...
Zodiile care au cununiile legate. Ce trebuie să facă, pentru a-și găsi sufletul pereche