News

Cine este Marcel Ciolacu, noul președinte al Camerei Deputaților! Cum a fost fotografiat alături de Omar Hayssam

29.05.2019 | 15:47
Mama lui Marcel Ciolacu, internată de urgență la spital. Prima reacție a liderului PSD. Sursă foto - facebook

Marcel Ciolacu este noul președinte al Camerei Deputaților! Social democratul a fost ales cu 172 de voturi și nu a avut nicio emoție, în condițiile în care principala contracandidată, Raluca Turcan abia a strâns 100 de semnături. Kelemen Hunor a avut și el 20 de oameni care au garantat pentru el. Ciolacu, este deputat de Buzău și un personaj destul de controversat în politică. Acesta a fost viceprimar al Buzăului preț de 4 ani de zile, între 2008 și 2012.

Cine este Marcel Ciolacu, noul președinte al Camerei Deputaților!

Ciolacu a fost al doilea om la Buzău, sub mandatul primarului Constantin Boşcodeală, consilier onorific al fostului premier Victor Ponta și vicepremier în iunie 2017. De departe, momentul care l-a adus în prim plan pe Ciolacu a fost cel în care a apărut în fotografii făcute la vânătoare alături de Omar Hayssam. Se întâmpla în urmă cu aproximativ 20 de ani, când Ciolacu era bun prieten cu sirianul condamnat, în cele din urmă, pentru terorism după ce a pus la cale răpirea a trei jurnalişti.

Marcel Ciolacu, propus de PSD şi ALDE pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a spus în timpul discursului său că s-au făcut mai multe greşeli de către partidul din care provine, acestea fiind sancţionate de electorat. Ciolacu spune, însă, că mandatul obţinut după alegeri este de patru ani. ”Nu înseamnă că putem să ne jucăm cu cuvântul democraţie şi cu cuvântul majoritate”, a spus Ciolacu.

Cine este Marcel Ciolacu, noul președinte al Camerei Deputaților! Ciolacu
Marcel Ciolacu a luat 172 de voturi pentru șefia Camerei Deputaților. Sursă foto – facebook

Contre serioase în timpul alegerilor

Noul preşedinte al Camerei Deputaţilor a transmis că Guvernul poate cădea doar prin moţiune de cenzură, acesta fiind un demers democratic. ”Trece moţiunea de cenzură, pleacă guvernul. Nu există alt tip de democraţie în toate Europa. Eu mulţumesc grupului pentru că m-a nominalizat şi vreau un singur lucru să vă spun: eu, în politică, am avut prieteni, colaboratori, parteneri, dar niciodată duşmani. Am avut adversari politici şi o să am în continuare numai adversari politici şi nu duşmani”, a mai spus Ciolacu.

Au existat şi câteva contre în timpul scrutinului. Cele două tabere s-au acuzat reciproc și s-a ajuns până la „tăierea microfonului”. Mai mulți deputați au aruncat cuvinte grele la adresa adversarilor, dar spiritele s-au calmat într-un final.