Sporturi

Cine este Marketa Vondrousova, prima adversară a Simonei Halep la WTA Stuttgart! Victorii pe linie contra româncei şi un scandal la Dubai. Video

21.04.2021 | 23:50
Cine este Marketa Vondrousova prima adversara a Simonei Halep la WTA Stuttgart Victorii pe linie contra romancei si un scandal la Dubai Video
ADVERTISEMENT

Simona Halep va debuta joi la WTA Stuttgart 2021, după o pauză de aproape o lună, provocată de unele probleme medicale. O va înfrunta pe Marketa Vondrousova, din Cehia, locul 20 în clasamentul WTA.

Organizatorii au programat partida după ora 18:00 a României. Este primul joc din sesiunea de seară şi se anunţă un duel foarte complicat pentru Simona Halep. Marketa Vondrousova este o jucătoare excelentă pe zgură, suprafaţă pe care a obţinut cele mai importante performanţe ale carierei. A jucat finala de la Roland Garros în 2019 şi are un titlu la Lugano, în 2017.

ADVERTISEMENT

Pentru a obţine calificarea în turul 2 la Stuttgart, Marketa Vondrousova a învins-o pe compatrioata sa, Marie Bouzkova, scor 6-1, 7-6 (6). În acest an, Vondrousova are deja două victorii la jucătoare din România. A învins-o pe Sorana Cîrstea la Australian Open, scor 6-2, 6-4, şi pe Ana Bogdan la Dubai, 6-4, 6-4.

Simona Halep, înfrângeri în trei seturi în confruntările directe cu Marketa Vondrousova. Ambele disputate în 2019

Nici Simona Halep nu are amintiri plăcute din partidele cu Marketa Vondrousova. Au fost două confruntări directe, ambele câştigate de jucătoarea din Cehia. Au fost victorii în trei seturi la Indian Wells şi la Roma, ambele în 2019.

ADVERTISEMENT

Marketa Vondrousova a fost implicată într-un scandal la turneul de la Dubai, în partida pierdută în faţa adolescentei Coco Gauff. Americanca a reclamat tehnica de la unele servicii ale adversarei sale, pe care a considerat-o neregulamentară.

A urmat o dispută verbală între cele două jucătoare şi foarte multe momente tensionate. Gauff a început să se bucure foarte zgomotos la fiecare punct câştigat, inclusiv la greşelile neforţate comise de Vondrousova. Ba chiar a trimis intenţionat, foarte puternic, spre adversara sa, aflată la fileu. Vondrousova a reuşit la limită să se ferească. Jucătoarea din Cehia a pierdut acel meci, 6-3, 0-6, 4-6.

ADVERTISEMENT

Marketa Vondrousova, dublă campioană de Grand Slam la junioare. A şi avut o accidentare gravă la cot

Marketa Vondrousova, 21 de ani, a avut rezultate excelente pe perioada junioratului. A fost pe primul loc mondial în 2015 şi a câştigat două titluri de Grand Slam la competiţii rezervate junioarelor.

A avut şi mari probleme medicale pe perioada junioratului. A fost nevoită să stea şapte luni pe bară din cauza unei accidentări la cot. A câştigat singurul titlu WTA, la Lugano, când avea doar 17 ani.

ADVERTISEMENT

Marketa Vondrousova este într-o relaţie cu Stepan Simek, şi el jucător de tenis, dar care nu a reuşit să treacă de nivelul turneelor ITF.

ADVERTISEMENT