Fotbal international

Fost bancher, fumător înrăit și acuzat de rasism. Cine este Maurizio Sarri, antrenorul care vrea la Chelsea

24.05.2018 | 17:14
Fost bancher fumator inrait si acuzat de rasism Cine este Maurizio Sarri antrenorul care vrea la Chelsea

Chelsea a ratat calificarea în Champions League, dar a câștigat Cupa Angliei după 1-0 cu Manchester United. Tehnicianul Antonio Conte va pleca de pe Stamford Bridge, iar Maurizio Sarri visează să îi ia locul. Puțini știu că Sarri a fost funcționar la bancă sau că pleca de la stadion în pauza meciurilor pentru a-și calma nervii cu o țigară.

Țâfnos din fire, Maurizio Sarri este un fumător înrăit, care nu își poate ține gura în momentele în care devine nervos. Italianul a fost acuzat de Roberto Mancini că i-a adresat injurii rasiste și homofobe, iar apropiații lui povestesc că obișnuia să plece de la stadion în pauza meciurilor pentru a fuma.

Maurizio Sarri s-a născut în Bagnoli, un cartier muncitoresc din regiunea Napoli, unde tatăl său lucra pe macara. “Să muncești din greu înseamnă să te trezești la 6 dimineața și să mergi la fabrică”, ar fi spus italianul la un moment dat. Visul de a deveni fotbalist i s-a destrămat pe la 20 de ani, când s-a angajat ca funcționar la Monte dei Paschi di Siena, cea mai veche bancă din lume. De-a lungul timpului, a mai lucrat prin Londra, Frankfurt și Luxemburg. Sarri și-a petrecut timpul liber antrenând echipe de amatori în regiunea Toscana din Italia.

Curtat de Zenit Sankt Petersburg, Maurizio Sarri așteaptă un semn de la Chelsea

După ani de zile de numărat bani, semnat chitanțe și pus ștampile, Sarri și-a dat demisia pentru a deveni antrenor cu acte în regulă. “Experiența mea în bănci mă ajută în fotbal. Am învățat să organizez și să iau decizii”, a declarat italianul la acea vreme. Sarri a început de jos munca de antrenor. A trecut pe la Sita, Faellese, Tegoleto, Grosseto și Sorrento. A devenit cunoscut ca “Mister 33” pentru că își punea jucătorii să repete o rutină de 33 de seturi tactice în perioada petrecută la Sansovino, în liga a 6-a italiană.

Maurizio Sarri și-a făcut intrarea în Serie A cu Empoli, în 2014. A implementat 2 principii care au dat roade ulterior și la Napoli și care l-au adus în atenția rușilor de la Zenit Sankt Petersburg și a lui Chelsea. În primul rând, jocul bazat pe atac. În al doilea rând, capacitatea de a scoate tot ce e mai bun din jucătorii pe care îi are la dispoziție, fără să ceară bugete impresionante pentru transferuri. Sarri a terminat ultimul sezon de Serie A pe locul 2 cu Napoli.

Maurizio Sarri a fost acuzat de rasism și homofobie

Temperamentul vulcanic este punctul slab al lui Maurizio Sarri. Roberto Mancini l-a acuzat în 2016 că i-a adresat injurii rasiste și homofobe. “Sarri e un rasist. Oamenii ca el nu au ce căuta în fotbal. Mi-a adresat injurii rasiste”, a declarat Mancini după un meci din Cupa Italiei. Sarri a fost amendat și suspendat 2 etape, dar nu s-a potolit și a insultat o jurnalistă în urmă cu 2 luni. Se pare că oficialii lui Chelsea sunt dispuși să își asume riscul.