News

Cine este Michael Bloomberg, fostul primar al New York. Va candida la alegerile prezidenţiale din SUA, 2020

22.11.2019 | 10:41
Cine este Michael Bloomberg fostul primar al New York Va candida la alegerile prezidentiale din SUA 2020
ADVERTISEMENT

Donald Trump, actualul președinte al Statelor Unite ale Americii, își dorește cu siguranță să obțină un nou mandat la Casa Albă, dar misiunea sa nu va fi deloc ușoară, pentru că are parte de concurență serioasă. Michael Bloomberg și-a anunțat deja candidatura la alegerile din 2020, după cum informează presa de peste ocean.

Michael Bloomberg, omul care vrea să-l detroneze pe Donald Trump

De altfel, fostul primar al New York City a mers în cursul zilei de joi la Comisia Electorală pentru a depune toate actele necesare înscrierii în cursa prezidențială, relatează CBS. Astfel, miliardarul american va candida la alegerile primare din cadrul Partidului Social Democrat.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a depus deja toate actele necesare, decizia finală în privința unei eventuale candidaturi a lui Bloomberg este încă departe de a fi luată. Cel puțin așa susține un apropiat al său, care precizează că un anunț oficial se va mai lăsa așteptat. „Este un pas înspre candidatură, dar nu este o decizie finală sau vreun anunţ în acest sens”, a explicat acesta pentru sursa citată.

Cine este Michael Bloomberg

În vârstă de 77 de ani, Michael Bloomberg este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați oameni politici de peste ocean, iar cariera sa impresionantă a fost încununată cu trei mandate de primar al New York-ului. Cu o avere de peste 30 de miliarde de dolari, este a zecea cea mai bogată persoană din SUA și a 13-a din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Posibila intrare a miliardarului în cursa prezidențială va complica și mai mult lucrurile pe scena politică americană, cu repercusiuni importante atât pentru competiția internă din cadrul Partidului Democrat, cât și pentru rezultatul final al scrutinului care va decide viitorul șef de stat. Actualul șef de stat, Donald Trump, nu se va lăsa nici el mai prejos, anunțându-și deja intenția de a obține un nou mandat la Casa Albă.

 

 

 

Tags: