Sport

Cine este milionarul din Energie pe care noii acționari vor să-l aducă la Dinamo: „Aș fi putut să investesc de acum doi ani, m-aș fi implicat cu siguranță”

Cine este milionarul pe care Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, noii acționari din Ștefan cel Mare, vor să-l aducă la Dinamo.
10.03.2023 | 17:57
Cine este milionarul din Energie pe care noii actionari vor sal aduca la Dinamo As fi putut sa investesc de acum doi ani mas fi implicat cu siguranta
Cine este milionarul pe care noii acționari vor să-l aducă la Dinamo: „Aș fi putut să investesc de acum doi ani, m-aș fi implicat cu siguranță”. FOTO: Zafiu Andrei
ADVERTISEMENT

Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, noii acționari de la Dinamo, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, au prezentat în cadrul primei conferințe de presă în culorile „alb-roșu” planul de salvare a clubului din Ștefan cel Mare. În strategia conducătorilor firmei Red&White apare și ademenirea mai multor milionari care să contribuie împreună la rezolvarea problemelor financiare.

Gheorghe Manole, milionarul pe care noii acționari de la Dinamo vor să-l aducă în Ștefan cel Mare: „Sunt suporterul echipei de 55 de ani”

Eugen Voicu și Andrei Nicolescu au precizat la prima conferință de presă la Dinamo că își doresc o uniune cu Clubul Sportiv Dinamo București, însă Dănuț Lupu a lămurit în ce constă o posibilă alianță între cele două entități. Team-managerul CS Dinamo a declarat la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că echipa antrenată de Ovidiu Burcă trebuie să scape de toate datoriile.

ADVERTISEMENT

Pentru mai multă susținere financiară, noii acționari de la Dinamo au făcut demersuri și au luat legătura cu Gheorghe Manole (70 de ani), unul dintre oamenii de bază al grupului Eximprod, care este un important exponent pe piața energiei regenerabile. Gheorghe Manole deține mai multe afaceri cu panouri fotovoltaice și eoliene în județul Buzău și se declară un suporter înrăit al lui Dinamo.

„E adevărat. Nu vă ascund că am discutat cu Andrei (n.r. Nicolescu). Îmi place ideea, cred în ea, trebuie să îmi pice și bine. Aici mă refer la anumite socoteli pe care le avem, proiecte în care suntem implicați, acest moment a venit într-o vâltoare în care ne aflăm.

ADVERTISEMENT

Dacă accept, e bine, am o răspundere importantă. L-am rugat pe Andrei să mă lase o săptămână și o să dau un răspuns. Merg la meciurile lui Dinamo și, mai nou, îmi cultiv și nepotul în acest sens. Sunt suporterul echipei de 55 de ani. Aș fi putut să investesc de acum doi ani, m-aș fi implicat cu siguranță de atunci, însă nu am fost solicitat”, a declarat Gheorghe Manole, potrivit prosport.ro.

Cine este Gheorghe Manole, milionarul pe care Eugen Voicu și Andrei Nicolescu vor să-l coopteze la Dinamo

Eximprod, grupul de companii din care face parte și Gheorghe Manole, are un sediu în Buzău, dar și alte două în București, iar aria sa de acoperire cuprinde mai multe afaceri imobiliare, clădiri de birouri în Cluj și Buzău.

ADVERTISEMENT

În plus, societatea în care este angrenat Gheorghe Manole deține mai multe spații comerciale, iar în 2019 cifra de afaceri a Eximprod se ridica la 100 de milioane de euro, potrivit Forbes. Pe lângă viața profesională, Gheorghe Manole s-a declarat un veritabil fan al lui Dinamo.

Printre hobby-urile omului de afaceri se numără sportul, precizând că este sponsorul unor diferite competiții sportive. Eugen Voicu, noul patron de la Dinamo, care a oferit prima reacție pentru FANATIK după ce a preluat clubul din Ștefan cel Mare, a vorbit despre cooptarea unor oameni de afaceri la Dinamo în cadrul conferinței de presă susținută la începutul săptămânii.

ADVERTISEMENT

„Noi vrem să schimbăm puțin abordarea pe care o vedeți, în mod obișnuit, în administrarea cluburilor de fotbal, în așa fel încât să gestionăm acest club împreună cu un grup de anteprenori, am vrea ca fiecare să fie foarte relevant în viitorul clubului, dar să nu existe un singur acționar care să fie factor de decizie”, au fost cuvintele lui Eugen Voicu.

Dorin Șerdean nu și-a primit banii pentru vânzarea clubului Dinamo: „Se poate întâmpla orice”

Dorin Șerdean a bătut palma cu firma Red&White pentru a-și ceda pachetul de majoritar de acțiuni de 72,27% contra sumei de 500.000 de euro, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Dănuț Lupu, specialistul FANATIK SUPERLIGA, a dezvăluit că fostul acționar majoritar al clubului din Ștefan cel Mare nu a primit banii din partea noilor acționari.

„Tu cumperi Dinamo și spui că o să cauți investitori. De ce ai mai cumpărat echipa dacă o să cauți investitori? Eu nu o înțeleg pe asta. Stai să vedem, să mă scuze, dar nu i-au dat banii nici lui Șerdean. Se poate întâmplat orice. Îți spun eu că nu i-au dat banii”, a declarat Dănuț Lupu, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Totodată, planul privind judecarea planului de reorganizare modificat de la Dinamo și propus de Răzvan Zăvăleanu a fost respins. Administratorul judiciar al clubului din Ștefan cel Mare a făcut apel, iar termenul pentru judecare a fost stabilit pentru 26 aprilie, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT