Fotbal international

Cine este Mirandes, echipa care a eliminat Sevilla din Cupa Spaniei. Semifinalistă supriză în urmă cu 8 ani + o istorie de peste 90 de ani

31.01.2020 | 08:20
Cine este Mirandes echipa care a eliminat Sevilla din Cupa Spaniei Semifinalista supriza in urma cu 8 ani  o istorie de peste 90 de ani
ADVERTISEMENT

Micuța echipă Mirandes, din liga a doua, a produs marea surpriză a optimilor de finală ale Cupei Spaniei, după ce a eliminat-o pe FC Sevilla, adversara celor de la CFR Cluj în 16-imile Europa League.

Cine este Mirandes, echipa care a eliminat Sevilla din Cupa Spaniei

Mirandes s-a impus pe teren propriu, scor 3-1, în meciul din optimile de finală ale Cupei Spaniei, prin golurile marcate de atacantul brazilian Aias 7, 30 și ”vedeta” Alvaro Rey 85, în timp ce Sevilla a punctat prin Nolito 90. Mai mult, la 2-0 formația din liga secundă și-a permis să rateze și un penalty.

ADVERTISEMENT

Trupa pregătită de fostul fundaș de la Athletic Bilbao, Andoni Iraola, a plecat cu frâna de mână trasă în Cupa Spaniei. Mirandes a trecut cu emoții de primele două tururi, de fiecare dată în prelungiri după meciuri cu multe goluri: 5-4 cu Coruxo și 3-2 cu Murcia.

Sezonul de grație 2011-2012

Odată cu intrarea în competiției a echipelor de top din Spania, Mirandes a calat motoarele și înainte să elimine viitoarea adversară a celor de la CFR Cluj a trecut în 16-imi de o altă formație din La Liga, Celta Vigo, scor 2-1 după prelungiri.

ADVERTISEMENT

Gruparea din Provincia Burgos este o specialistă a acestei competiții, nefiind la prima mare surpriză pe care o realizează. În sezonul 2011-2012, formația pregătită atunci de Carlos Pouso a ajuns până în semifinalele competiției, eliminând pe rând Villarreal, Santander și Espanyol până să fie pusă la punct de Athletic Bilbao.

Mirandes a promovat acum 8 ani în Segunda Division

Mirandes este un club înființat în anul 1927 și și-a petrecut cea mai mare parte a istoriei sale în ligile a treia și a patra din Spania. Fără să dea nume mari în fotbalul iberic, micuța echipă din Burgos și-a văzut de drumul său.

ADVERTISEMENT

Sezonul 2011-2012 a fost de departe cel mai bun din istorie pentru că, pe lângă semifinală de Cupa Spaniei, a adus în premieră promovarea în liga a doua, după un meci de baraj cu Atletico Baleares.

Mirandes visează la urcarea în La Liga

Mirandes a reușit să rămână cinci sezoane în Segunda înainte de a se întoarce în liga a treia. După încă doi ani, în sezonul trecut, formația a reușit o nouă promovare și tot după un baraj cu Atletico Baleares. Acum, după 25 de etape, Mirandes se află pe locul 10 în clasament și visează cu ochii deschiși la încă o promovare istorică.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj va întâlni Sevilla în 16-imile de finală ale Europa League. Manșa tur a dublei este programată pe 20 februarie de la ora 19:55, la Cluj, în timp ce returul se va juca o săptămână mai târziu, la ora 22:00, pe stadionul Ramosn Sanchez Pizjuan.

ADVERTISEMENT