News

Cine este misteriosul ofiţer cu mustaţă peste masca de protecţie. A apărut în fotografii cu Iohannis și Cîțu

30.04.2021 | 18:29
Cine este misteriosul ofiter cu mustata peste masca de protectie A aparut in fotografii cu Iohannis si Citu
ADVERTISEMENT

Premierul Florin Cîţu a publicat pe pagina personală de Facebook mai multe poze cu ocazia Zilei Naţionale a Veteranilor de Război. În fotografii a fost remarcată în plan secund o persoană care avea mustață peste masca de protecție.

Personajul a stârnit multe reacții pe internet. A început o investigație serioasă, că doar românul e curios din fire. În cele din urmă misterul a fost rezolvat.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă misterul a fost rezolvat și s-a aflat cine este ofiţerul care apare alături de Iohannis și Cîțu în fotografiile postate acum câteva zile. Acesta era îmbrăcat în uniformă militară și avea o mustaţă aplicată peste masca de protecţie.

Cine este personajul misterios care a apărut în fotografii cu Iohannis și Cîțu

Foto: Facebook

După ce premierul Florin Cîţu a publicat pe pagina personală de Facebook mai multe poze cu ocazia Zilei Naţionale a Veteranilor de Război, lumea a devenit curioasă în privința unui personaj bizar care purta mustață peste masca de protecție. Iată câteva din reacţiile oamenilor care au comentat la postarea premierului:

ADVERTISEMENT
  • „Persoana din spate (prima poză) şi stânga (ultima poză) are mustaţa peste mască?”,
  • „E super tare tipul cu mustaţă”
  • „Explica-ne şi nouă cine e ăla cu mustaţă din spate?”

”Mustaţa pe care o are ataşată de mască să ştiţi că o are şi în viaţă reală”

Misteriosul ofițer este Emil Boboescu, muzeograf la Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” din Bucureşti, conform Antena3.

ADVERTISEMENT

Acesta s-a îmbrăcat cu o uniformă de ofiţer din perioada celui de-al Doilea Război Mondial și a aplicat o mustață falsă peste mască.

Personajul misterios este muzeograf la Muzeul Militar Naţional Regele Ferdinand I

 „Dumnealui face parte dintr-o asociaţie de reconstituire istorică, iar ţinuta pe care o purta este o uniformă din al Doilea Război Mondial de locotenent de pionieri, de geniu cum este acum. Toate accesorile pe care le are, le-a mai folosit în astfel de reprezentaţii organizate de Asociaţia Tradiţii Ostăşeşti.

ADVERTISEMENT

Mustaţa pe care o are ataşată de mască să ştiţi că o are şi în viaţă reală, deci nu este nimic deplasat cel puţin din punctul nostru de vedere.

Este o mustaţă specifică perioadei. În vremurile acelea, ofiţerii purtau genul acesta de mustaţă”, a declarat locotenent-colonelul Radu Riti, locţiitorul directorului Muzeului Militar Naţional, potrivit Ziare.com.

ADVERTISEMENT