News

Cine este Monica Mardare, doctorița româncă găsită moartă în biroul său din Franța

Monica Mardare, doctorița româncă găsită moartă în biroul său din Chaillac, obținuse cetățenia franceză în urmă cu un an
11.07.2021 | 19:53
Cine este Monica Mardare doctorita romanca gasita moarta in biroul sau din Franta
Cine este Monica Mardare, doctorița româncă găsită moartă în biroul său din Franța. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Monica Mardare, un medic român stabilit în Franța, a murit, joi, în biroul său din localitatea Chaillac.

“Suntem consternați”, a precizat unul dintre pacienții Monicăi. Moartea medicului român a afectat din plin întreaga comunitate din Chaillac, potrivit lanouvellerepublique.fr.

ADVERTISEMENT

Gérard Mayaud, fostul primar din Chaillac, a recrutat-o pe Monica Mardare în urmă cu 10 ani, conform Observatornews.

Monica Mardare venise în Franța în urmă cu 10 ani. ”Aici a descoperit paradisul”

“Doamna Mardare se mutase aici împreună cu soțul și fiul său. În România lucrase tot în mediul rural, dar aici a descoperit paradisul”, a declarat fostul primar al localităţii.

ADVERTISEMENT

Cetățenii din Chaillac sunt zguduiți de tragedie. Aceștia i-au adus un ultim omagiu și au depus flori și lumânări la ușa cabinetului.

Monica Mardare a obținut cetățenia franceză în urmă cu un an

“Și-a dorit acest lucru. Mi-a spus că atunci când ești primit astfel în comunitate, trebuie să devii cetățeanul acelei țări”, a declarat actualul primar, Mathieu Moreau.

ADVERTISEMENT

Monica Mardare plănuia să se întoarcă în România la finalul acestui an. Nu și-a mai luat un concediu de mai bine de doi ani, din cauza pandemiei, a precizat fostul edil al localității.

Tragedia s-a petrecut joi după-amiază

Trupul neînsuflețit al doctorței a fost găsit de asistenta româncei. Aceasta a găsit-o moartă în cabinetul ei din micuța și cocheta localitate franceză. Din nefericire, medicii ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic.

ADVERTISEMENT

Tragedia medicului român a adus multă tristețe în comunitate. Monica Mardare era implicată activ în viața oamenilor. Pacienții erau atașați de ea. S-a așezat multă suferință în orășel după acest episod cumplit.

„Este un șoc pentru toată lumea”, mărturisește Corinne Soulas, a asistentă din Chaillac, conform știridiaspora.

Românca era foarte iubită de localnici. Acest lucru a fost vizibil și prin zecile de buchete de flori și lumânări care au fost așezate spontan în fața cabinetului ei din Chaillac.

ADVERTISEMENT
Tags: