News

Cine este motociclistul care a provocat moartea unui tânăr cu trotineta, în Capitală. Bărbatul a fost arestat preventiv

S-a aflat cine este motociclistul care a provocat moartea unui tânăr cu trotineta, miercuri, în Capitală. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.
05.08.2021 | 19:53
Cine este motociclistul care a provocat moartea unui tanar cu trotineta in Capitala Barbatul a fost arestat preventiv
ADVERTISEMENT

Incident mortal produs miercuri în traficul din Capitală. Un tânăr care circula pe o trotinetă electrică a murit, după ce a fost lovit și proiectat într-o mașină, de către un motociclist cu care intrase în conflict.

Cine este motociclistul care a provocat moartea unui tânăr cu trotineta, în Capitală

Tragedia, care a avut loc miercuri seară pe o stradă din sectorul 4 din București, îl are la origine pe un cunoscut personaj din lumea motociclismului, cunoscut drept Americanu. Pe numele său Laurenţiu Trică Mitici, acesta este și instructor moto.

ADVERTISEMENT

Din spusele martorilor, victima ar fi intrat într-un conflict cu acest motociclist. Acesta din urmă l-a urmărit și l-a lovit, proiectându-l într-o mașină.

Potrivit anchetatorilor, miercuri seara, la ora 18:30, în timp ce staţiona la culoarea roşie a semaforului din intersecţia Splaiul Unirii cu Calea Vitan Bârseşti, Laurenţiu Trică Mitici a fost lovit în spate de către un bărbat care se deplasa pe o trotinetă electrică.

ADVERTISEMENT

A fost punctul de start al conflictului încheiat cu o tragedie. La un moment dat, motociclistul şi-a dat jos casca şi l-a lovit în cap pe tânărul de pe trotinetă. Acesta s-a dezechilibrat, a căzut pe asfalt, iar în acel moment a fost lovit de un autoturism.

”Pe fondul discuţiilor în contradictoriu cei doi şi-au adresat injurii şi ameninţări, după care au părăsit zona respectivă îndreptându-se către intersecţia dintre Calea Vitan Bârseşti şi Şoseaua Olteniţei.

ADVERTISEMENT

Inculpatul a ajuns primul în apropierea intersecţiei respective, a coborât de pe motocicletă şi a aşteptat pe carosabil venirea victimei care se deplasa pe trotineta electrică.

Când cea din urmă s-a apropiat, inculpatul a alergat către aceasta cu intenţia de o agresa, determind-o să treacă de axul despărţitor dintre cele două sensuri de deplasare, aruncând în aceleaşi împrejurări cu casca de motociclist în victimă, lovind-o în zona capului, determinând dezechilibrarea şi căderea acesteia pe carosabil, victima fiind lovită frontal de un autoturism care circula regulamentar din sens opus”, arată anchetatorii, citați de Adevărul.

ADVERTISEMENT
Laurenţiu Trică Mitici
Cine este motociclistul care a provocat moartea unui tânăr cu trotineta, în Capitală. Sursa foto: adevarul.ro

Motociclistul, arestat preventiv de Tribunalul București

Joi seara, Laurenţiu Trica Mitici, motociclistul care a provocat accidentul din Sectorul 4, a fost arestat pentru 30 de zile. Judecătorii Tribunalului București au aprobat cererea de arestare înaintată de procurori.

Cazul din Capitală a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri, iar la acest moment se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au condus la producerea evenimentului.

În cazul în care este găsit vinovat de moartea tânărului de pe trotinetă, motociclistul riscă până la 25 de ani de închisoare.

Care e versiunea motociclistului în acest caz tragic

În timpul audierilor, motociclistul a explicat că nu a intenţionat nicio clipă să facă rău, ci a urmărit să evite o tragedie după ce l-a observat pe conducătorul trotinetei că era într-o stare vizibilă de ebrietate şi a încercat să îl imobilizeze.

Acesta a adăugat că, înainte de a arunca cu casca după tânăr, a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi le-a spus ce s-a întâmplat.

”Americanu” a mai povestit că în timp ce vorbea cu poliţiştii la telefon, tânărul cu trotinetă s-a enervat, l-a scuipat, l-a înjurat şi l-a lovit în zona spatelui. În acel moment, a reacţionat, şi-a dat jos casca şi l-a lovit pe tânărul cu trotinetă.

”În timp ce clientul meu stătea la semafor, a fost lovit în spate de către acest individ, cu intenţie, reproşându-i că de ce a turat motorul atunci când l-a depăşit. Clientul meu a încercat să îl oprească în trafic până ar fi venit Poliţia, chiar a sunat la 112. Şi a aruncat cu casca în intenţia de a-l opri.

Văzându-l agitat şi cu un comportament specific unei persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, clientul meu fiind instructor moto a vrut să îl oprească pentru a nu fi un pericol pentru el sau pentru alţii.

Recunoaşte că a fost un gest nesăbuit, că nu şi-a dat seama ce rezultat poate avea acel gest al său, nu a intenţionat în niciun moment să facă aşa ceva”, a declarat avocatul motociclistului, Marius Iorga, la Antena 3.

ADVERTISEMENT