După BĂTAIE, motociclistul l-a UMILIT pe Badea!

Are studii superioare, dar i-a plăcut să se lupte în ring. Nu regretă nimic şi spune că, după cum a decurs meciul, o revanşă cu Mircea Badea este imposibilă....
15.11.2014 | 10:30
Dupa BATAIE motociclistul la UMILIT pe Badea

Are studii superioare, dar i-a plăcut să se lupte în ring. Nu regretă nimic şi spune că, după cum a decurs meciul, o revanşă cu Mircea Badea este imposibilă.

Emanuel „Emi” Teodor are 30 de ani, s-a născut în zodia Fecioarei şi a copilărit la Obor, în Bucureşti. Ambii părinţi sunt profesori, a făcut liceul cu profil economic Virgil Madgearu şi a terminat ASE-ul, la Relaţii Economice Internaţionale, cu masterat în Marketing Internaţional. La şcoală îi plăceau istoria, engleza şi româna, la ultima ajugând la Olimpiadă la faza pe sector. Nu i-au plăcut, în schimb, matematica, fizica şi chimia.

Emi n-a prea profesat în domeniu, lucrând, pentru puţin timp, ca simplu agent de vânzări. S-a dedicat sportului de performanţă, în prezent trăind din banii pe care îi câştigă ca antrenor particular de arte marţiale. La întrebarea ce onorariu are, se codeşte să spună. Într-un final, oftează şi recunoaşte, modest: „Iau 80 de lei pe oră. Dacă sunt mai mulţi, tariful se negociază”. Emi e căsătorit cu o contabilă şi spune că, dacă mai pune ceva „cheag” financiar, se gândeşte să aibă un copil.

I-au furat cinci scutere

A venit la întâlnire, cum altfel, pe motocicleta sa Kawasaki de 900 de centimetri cubi. Conducea corect şi nu ambala motorul ca alţi teribilişti pe două roţi. Se dă mare: „Prinde 280 la oră, da’ n-am mers cu mai mult de 220! N-am mania vitezei…”. Dacă te uiţi de aproape la el n-ai zice că e numai muşchi şi fibră, ci că-l suflă vântul. Râde: „Când mă vede lumea aşa slăbănog zice că poa’ să mi-o tragă! Aşa şi-a zis şi Mircea când a acceptat provocarea, deşi iniţial refuzase. M-a sunat a doua zi să facem un antrenament sau un meci, că râde lumea de el!”, dezvăluie motociclistul-karatist.

Emi spune că e mort după jocurile video, fan al sporturilor de contact şi pasionat de economie: „Vreau să cunosc atât istoria artelor marţiale, cât şi să le practic!”. În rest, pozează în băiat cuminte.

Zice că îi place să se dea rolele, să se plimbe cu bicicleta şi să meargă la schi. Cu motocicleta merge doar la sala de antrenament şi înapoi acasă.

„M-am urcat pe motocicletă acum cinci ani după ce am avut cinci scutere care, toate, mi-au fost furate. Niciunul n-a fost găsit”, face Emi haz de necaz.

Acceptă orice luptă cu banii jos, înainte

„Badea nu te loveşte, îţi face doar masaj”, se umflă de râs luptătorul de Muay Thai. „Dă foarte slab! La loviturile de picior, alea frontale, nici nu mă sinchiseam să le blochez”, se dă mare Emi.

Spune, însă, că îl apreciază pe preopinentul său pentru curajul de a se angaja într- o luptă cu el: „Dar nu-l pot respecta pentru că nu ştie să piardă şi că nu şi-a schimbat deloc atitudinea. Am dat mâna, la final, la fel ca şi cu orice adversar care m-a bătut sau l-am bătut. Acum, vrea să mă pun să lupt cu diverşi sportivi aleşi de el! Pentru câteva mii de euro o fac şi pe asta! Cu banii jos şi înainte. Plus prima de victorie!”, se umflă în pene luptătorul.

Povesteşte că, la început, nevastă-sa s-a opus luptei cu vedeta Antenei 1, dar că, după aia, l-a felicitat şi i-a spus că trebuia să-i dea lecţia asta. „M-a anunţat că se supără rău dacă pierd, da’ ştia că nu e posibil aşa ceva!”, se laudă Emi.

O revanşă este exclusă

2

Karatistul spune că l-a crezut pe Badea mai bun decât este: „Dacă pierdeam, cariera mea de sportiv şi de antrenor era terminată! La el nu se punea problema asta. Ba, dimpotrivă, l-a ajutat că a luptat cu un profesionist!”. Emi se gândeşte un pic şi reformulează: „De fapt, eu sunt un luptător de valoare medie, cu 30 de meciuri la amatori şi cinci la profesionişti…”. Sportivul spune că în ring e important să ştii să „încasezi”, dar mai important e să blochezi loviturile adversarului.

„Nu regret nimic, doar că mi-aş fi dorit ca el să fi fost mai puternic şi mai bine pregătit! Ce a păzit antrenorul său, Cristian Istrate, de l-a lăsat în meci aşa slab pregătit? Nici nu se pune problema unei revanşe, după cum a decurs meciul!”.

Palmaresul unui campion

La 16 ani s- a apucat de box thailandez, pentru că se săturase să fie inofensiv la atacurile golanilor: „Voiam ceva eficient, pe stradă, evident!”. Apoi, au urmat, firesc, Wu Shu şi Kempo. Are 32 meciuri, cu 21 victorii – din care nouă prin KO, zece înfrângeri şi două meciuri egale. Cinci meciuri le-a disputat la profesionişti, din care un meci câştigat la puncte, două victorii prin KO şi două înfrângeri. Mai are două meciuri egale la semi-profesionişti. Mai concret a fost: campion Naţional la Muay Thai în 2012, la două federaţii diferite, şi, înainte, campion naţional tot la Muay Thai, în 2010 şi 2011. Toate la amatori. Mai are în palmares un titlu de vicecampion la Kickboxing, în 2010, altul de vicecampion Muay Thai, în 2009, şi încă unul de vicecampion la K1, în 2009, şi un loc trei la Muay Thay, în 2006. La Wu Shu a ieşit campion în 2012, la categoria 75 de kilograme. În 2013, a luptat la CM de Muay Thai din Thailanda, la amatori, unde a câştigat un meci şi a pierdut altul cu campionul mondial en-titre.

sursa: evz.ro

 

Tags: