Sporturi

Cine este Naomi Osaka, învingătoarea Serenei Williams de la US Open 2018

09.09.2018 | 01:25
Cine este Naomi Osaka invingatoarea Serenei Williams de la US Open 2018

Cine este Naomi Osaka şi cum a reuşit să câştige primul titlu de Grand Slam. Japoneza Naomi Osaka şi reuşitele din debutul carierei sale.

Naomi Osaka a reuşit o performanţă istorică la Flushing Meadows câştigând primul titlu de Grand Slam al carierei şi înbingând-o pe multipla campioană de Grand Slam, Serena Williams, scor 6-2, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră şi 21 de minute de joc. Vezi toate detaliile despre meciurile de la US Open accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei de la Flushing Meadows.

Pentru tânăra japoneză, acesta este doar al doilea turneu câştigat din carieră, după cel cucerit la Indian Wells, chiar anul acesta, şi are o carieră foarte promiţătoare în faţă. De asemenea, Osaka reprezintă o reală mândrie pentru ţara pe care o reprezintă, fiind prima japoneză care se impune la un turneu major. Totul despre turneul de la Flushing Meadows.

Cine este japoneza care a învins-o pe Serena Williams la Flushing Meadows

Până să dea piept cu Serena Williams în finala de la Flushing Meadows, Osaka a trecut de jucătoare mari, nume importante în tenisul feminin mondial: în turul întâi de Laura Siegemund, mai apoi Julia Glushko, Aliaksandra Sasnovicj, Aryna Sabalenka, Lesia Tsurenko şi Madison Keys. Până în ultimul act, nipona a pierdut un singur set, în faţa bielorusei Sabalenka.

Naomi a avut un parcurs fabulos, iar în marea finală a dispus de un joc extrem de agresiv, uitând parcă pe cine are de partea cealaltă a fileului. Serena de partea cealaltă a greşit foarte mult, dând multe retururi în afara terenului, iar aceste erori au costat-o un titlu, un titlu care ar fi putut să scrie istorie în această seară. Începând de luni, Naomi Osaka va urca 12 locuri în clasamentul mondial, urmând să ajungă pe 7. Serena Williams, aflată la a doua finală de Grand Slam pierdută în acest an, va urca şi ea foarte mult în ierarhia WTA, 10 locuri, de pe 26 până pe 16.

Serena Williams, un idol pentru Naomi Osaka

În urmă cu 4 ani, în 2014, Naomi Osaka a făcut nişte fotografii alături de Serena Williams spunând la acea vreme că americanca reprezintă pentru ea o inspiraţie, atât în joc, cât şi în viaţă. Nipona a declarat în nenumărate rânduri că Serena Williams este idolul ei cel mai mare, iar înainte de finală, întrebată fiind ce mesaj are pentru viitoarea sa adversară, nipona a declarat simplu: “Serena, te iubesc!”

Naomi Osaka a vorbit despre reuşita sa de la US Open 2018, însă performanţa sa istorică a fost umbrită de episoadele nefericite din timpul finalei de la Flushing Meadows. “Ştiu că toată lumea a susţinut-o pe ea (n.r. Serena Williams) şi îmi pare rău că s-a terminat aşa. Vreau doar să vă mulţumesc că v-aţi uitat la meci. Mama mea a sacrificat multe pentru mine şi înseamnă mult pentru ea să vină şi să-mi vadă meciurile pentru că nu face asta tot timpul. Întotdeauna a fost visul meu să joc cu Serena în finala de la US Open, sunt fericită că am putut face acest lucru, sunt recunoscătoare că am putut juca în faţa ta, îţi mulţumesc”, a declarat Naomi Osaka la festivitatea de premiere de la US Open 2018.