News

Cine este Nelu Onică, românul căutat de FBI pentru o fraudă de peste un milion de dolari

19.02.2021 | 12:32
Cine este Nelu Onica romanul cautat de FBI pentru o frauda de peste un milion de dolari
Bărbatul de 45 de ani se află în vizorul FBI. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nelu Onică, un român de 45 de ani care locuiește în Statele Unite ale Americii, figurează pe lista infractorilor căutați de Biroul Federal de Investigație (FBI), pentru o presupusă fraudă de 1, 2 milioane de dolari. 

Mai precis, potrivit oamenilor legii, acesta s-ar număra printre membrii unui mare grup organizat specializat în jafuri comise la bancomate din Atlanta, Georgia.

ADVERTISEMENT

De altfel, pe numele său există un mandat federal de arestare după ce a fost pus sub acuzare pentru comiterea fraudei dispozitivului de acces de către Curtea Districtuală a Statelor Unite pentru Districtul Mijlociu din Florida.

Nelu Onică este căutat de FBI pentru o fraudă de peste un milion de dolari

FBI suspectează că toate operațiunile grupului infracțional din care face parte Nelu Onică, inclus cele de „retragere”, s-au desfășurat tot pe teritoriul SUA.

ADVERTISEMENT

Sunt vizate astfel orașe precum Jacksonville, Florida, Atlanta, Georgia, New Orleans, Louisiana, New York, Memphis, Tennessee, Charlotte, Carolina de Nord și Mobile, Alabama.

Pentru orice informație cu privire la locul în care se află românul, sunteți rugați să contactați biroul FBI din Jacksonville Field la (904) 248-7000 sau online, la tips.fbi.gov. De asemenea, puteți contacta biroul local sau cel mai apropiat consulat american.

ADVERTISEMENT

Un român se numără printre cei mai periculoși violatori europeni căutați de polițiști

Un alt român, Ioan Grad, în vârstă de 56 de ani, figurează pe lista celor mai căutați infractori la nivel european. Nu pentru infracțiuni financiare, însă, ci pentru viol și lipsire de libertate în mod ilegal, ultraj contra bunelor moravuri și, nu în ultimul rând, tulburarea liniștii publice.

Pentru toate acestea, a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare, dar autoritățile nu reușesc să dea de urma lui. Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul General al Poliției Române, persoana în cauză prezintă următoarele semnalmente: 1,90 metri, 130 de kilograme, robust, ochi albaștri, păr șaten și chelie frontală.

ADVERTISEMENT

Poliția Română, alături de agențiile de aplicare a legii din alte 18 state europene și Europol, lansează la o campanie de creștere a gradului de informare publică, în scopul prinderii persoanelor căutate pentru săvârșirea de infracțiuni de natură sexuală.

Unele dintre cele mai periculoase persoane din toată Europa, căutate pentru săvârșirea de infracțiuni de natură sexuală, sunt în atenția polițiștilor.

Pentru a aduce agresorii sexuali în atenția publicului, a fost lansată o campanie de informare, în 19 state europene, prin care oamenilor li se cere sprijinul în scopul depistării unora dintre cele mai periculoase persoane, căutate pentru săvârșirea de infracțiuni de natură sexuală.

Persoana urmărită de Poliția Română, în această campanie, este Ioan Grad, de 56 de ani, din Vișeu de Sus, Maramureș. Bărbatul a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru viol, lipsire de libertate în mod ilegal și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice”, a transmis IGPR.

ADVERTISEMENT