Fotbal international

Cine este Nicolas Pepe, cel mai scump transfer din istoria lui Arsenal. “Recunosc, trebuia să fiu dat afară de la academie!”

29.07.2019 | 13:10
Cine este Nicolas Pepe cel mai scump transfer din istoria lui Arsenal Recunosc trebuia sa fiu dat afara de la academie

Nicolas Pepe este protagonistul unei mutări incredibile în această vară la Arsenal. Tunarii sunt dispuși să facă cel mai scump transfer din istorie pentru un fotbalist care s-a remarcat în ultimul sezon la Lille, terminând pe locul doi atât cu echipa sa cât și în clasamentul golgheterilor, având 22 de goluri înscrise în sezonul recent încheiat din Franța. Mijlocașul din Coasta de Fildeș a oferit mai multe declarații interesante privind aspecte din viața sa.

Cine este cel mai scump transfer din istoria lui Arsenal. Nicolas Pepe trebuia dat afară de la academie

Arsenal e gata să plătească 80.000.000 de euro pentru Nicolas Pepe, mijlocașul lui Lille. Acesta a declarat într-un interviu recent că trebuia să fie dat afară de la academia clubului la care a început fotbalul în urma unui gest făcut de care nu este mândru: împreună cu alți colegi de la academia lui Angers au fost acuzați că au mâncat o ciocolată în incinta unui supermarket pe care nu au plătit-o: „Într-o zi am făcut o greșeală, trebuia să fim dați afară din academie.” , a comentat acesta referitor la gestul său.

Mijlocașul în vârstă de 24 de ani a primit o a doua șansă din partea unei persoane foarte importante din viața lui, Abdel Bouhazama, directorul academiei de juniori de la Angers. „Acea lecție mi-a prins bine și în continuare sfaturile acestea mă ajută în viață.”, a mai adăugat acesta.

Nicolas Pepe Lille
Cine este Nicolas Pepe, cel mai scump transfer din istoria lui Arsenal. “Recunosc, trebuia să fiu dat afară de la academie!”

Cel mai scump transfer din istoria lui Arsenal

Dacă se va concretiza transferul, tunarii vor face cel mai scump transfer din istoria lor. Până acum cel mai scump transfer din istoria lui Arsenal este Pierre-Emerick Aubameyang, jucător adus de la Borussia dortmund în 2018 în schimbul a 63.750.000 de euro. Iată top 5 transferuri făcute de Arsenal:

  • 63.750.000 de euro pentru Pierre-Emerick Aubameyang de la Borussia Dortmund
  • 53.000.000 de euro pentru alexandre Lacazette de la Olympique Lyon
  • 47.000.000 de euro pentru Mesut Ozil de la Real Madrid
  • 45.000.000 de euro pentru Granit Xhaka de la Borussia Monchengladbach
  • 42.500.000 de euro pentru Alexis Sanchez de la FC Barcelona

Tatăl său este paznic la o închisoare

Născut în 1995 într-un cartier sărac din suburbiile Parisului, Nicolas Pepe și-a petrecut copilăria pe străzile cartierului său jucând fotbal în fiecare zi și crescând fără să aibă parte de jucării sau jocuri video. Părinții săi sunt imigranți, aceștia venind din Coasta de Fildeș în Franța cu speranța unui trai mai bun. Tatăl său și-a găsit un loc de muncă pe postul de paznic la un penitenciar din Mantes-la-Jolie, suburbia pariziană în care s-a stabilit, în timp ce mama sa era menajeră.

Pe vremea când avea 6 ani, mama sa l-a întrebat ce vrea să se facă când va fi mare, iar acesta i-a răspuns că vrea să fie fotbalist profesionist. Până a ajunge să-și vadă visul împlinit, Nicolas Pepe a fost nevoit să muncească foarte mult. Inițial, antrenorii îi aleseseră postul de portar, dar și-au dat seama că acesta ar putea da randament mai bun dacă va fi pe teren. La 18 ani, era considerat un tânăr fără perspectivă, care ar urma să evolueze toată cariera în cel mai bun caz în ligile secunde din Franța. Acesta a fost împrumutat în 2015 la Orleans în liga a 2-a din Franța, unde a făcut un sezon foarte bun și i-a convins pe antrenorii săi că merită încă o șansă.

Ivorianul a ținut cont de șansa primită și a profitat la maxim de ea, făcând meciuri bune pentru Angers. În 2017 Lille l-a transferat pe acesta pentru 3.000.000 de euro și în 2 sezoane jucate la ei acesta a strâns 79 de meciuri reușind să înscrie de 37 de ori și să ofere 17 pase decisive.

A ales să joace pentru naționala Coastei de Fildeș, deși putea opta pentru Franța

Fiind născut în Franța, Nicolas Pepe putea să opteze să joace pentru naționala cocoșilor galici, însă acesta a dorit să le ofere părinților săi un tribut pentru decizia dificilă de a-și părăsi țara astfel că a ales să evolueze pentru Coasta de Fildeș. La națională, mijlocașul a evoluat în 13 partide reușind să înscrie de 4 ori, devenind om de bază într-un timp relativ scurt. Și-a făcut debutul la națională într-un amical disputat chiar împotriva Franței.

Nicolas Pepe nationala
Cine este Nicolas Pepe, cel mai scump transfer din istoria lui Arsenal. “Recunosc, trebuia să fiu dat afară de la academie!”

Trecând prin multe evenimente mai puțin fericite din viață, Nicolas Pepe a devenit unul dintre cei mai „vânați” fotbaliști din Ligue 1, terminând pe locul 2 în clasamentul golgheterilor cu 22 de goluri, pe prima poziția aflându-se Kylian Mbappe cu 33 de goluri.

  • 65.000.000 de euro este cota de piață a lui Nicolas Pepe, conform Transfermarkt
Tags: