Fotbal international

Cine este Nicolo Zaniolo, puștiul de 19 ani care a decis în șase minute Roma – Porto 2-1 în Champions League

13.02.2019 | 00:56
Cine este Nicolo Zaniolo pustiul de 19 ani care a decis in sase minute Roma  Porto 21 in Champions League

AS Roma a câștigat cu 2-1 partida jucată pe teren propriu cu FC Porto, contând pentru manșa tur din optimile de finală ale Ligii Campionilor. Ambele goluri ale romanilor au fost marcate de Nicolo Zaniolo, în minutele 70 și 76.

Nu a fost o seară perfectă însă pentru gazde, care au primit gol în minutul 79 de la Adrian, astfel că totul se decide în returul de peste două săptămâni din Portugalia.

Cine este Nicolo Zaniolo, puștiul de 19 ani care a decis în șase minute Roma – Porto

Puștiul în vârstă de 19 ani a ajuns la Roma de la rivala Inter în vara anului trecut în tranzacția ce l-a avut drept nume principal pe Radja Nainggolan. Zaniolo a semnat un contract valabil pe cinci sezoane cu gruparea de pe Olimpico.

Evaluat la zece milioane de euro în acest moment, Nicolo Zaniolo a marcat cinci goluri și a oferit două assist-uri în 22 de meciuri oficiale jucate pentru Roma.

Fără șanse la Inter

Format de Virtus Entella, Zaniolo a fost transferat de Inter în 2017 pentru o sumă de aproximativ trei milioane de euro, cu tot cu bonusuri. Deși a câștigat titlul cu echipa Primavera, fiind golgheterul competiției, cu 13 goluri înscrise, mijlocașul nu a făcut niciodată pasul spre prima echipă, iar când oportunitatea venirii lui Nainggolan pe San Siro a apărut, jucătorul a fost dat drept monedă de schimb către Roma.

Zaniolo are selecții la toate reprezentativele de juniori și tineret din naționala Italiei. În ciuda unei staturi impresionante – 1,90 metri – Zaniolo evoluează ca mijlocaș ofensiv și nu stă deloc rău din punct de vedere tehnic, piciorul său de bază fiind stângul.

Interesant este că fanii Romei au încredere uriașă în Nicolo Zaniolo, văzând în tânărul jucător un posibil înlocuitor al legendei Francesco Totti. Debutul său în Liga Campionilor a fost în toamna anului trecut pe Santiago Bernabeu, iar Zaniolo a avut o evoluție decentă, în ciuda unei înfrângeri categorice.