Sport

Cine este noul antrenor al Simonei Halep după despărțirea de Darren Cahill: ”Am avut o afinitate”

După ce săptămâna trecută a pus capăt colaborării cu Darren Cahill, Simona Halep a anunțat cine este noul antrenor care o va însoți la Indian Wells.
27.09.2021 | 14:49
Cine este noul antrenor al Simonei Halep dupa despartirea de Darren Cahill Am avut o afinitate
ADVERTISEMENT

Campioana noastră nu a oferit un motiv pentru despărțirea de tehnicianul australian, dar o variantă vehiculată este salariul mare pe care acesta îl avea.

Cahill a ținut să-i mulțumească fostului lider mondial pentru aventura petrecută împreună timp de cinci ani.

ADVERTISEMENT

După despărțirea de Darren Cahill, Simona Halep îl va avea ca antrenor pe Adrian Marcu

Chiar în ziua în care a împlinit 30 de ani, Simona Halep a anunțat că antrenorul care îl va înlocui pe Darren Cahill este Adrian Marcu, alături de care a mai lucrat la începutul carierei, acesta urmând să fie ajutat de Daniel Dobre, revenit în staff în luna mai, după plecarea lui Artemon Apostu-Efremov.

”Domnul Dobre este în echipă și a venit și domnul Marcu. Avem o echipă completă. Plec la aceste turnee cu domnul Marcu. Întotdeauna am avut o afinitate cu dumnealui. În 2013, am avut rezultate foarte bune.

ADVERTISEMENT

Singur nu poți la acest nivel, e presiune. Sunt emoții înaintea meciurilor. Trebuie să fie o persoană care are încredere în tine și trebuie să am și eu încredere în ea, să îmi ofere liniște”, a declarat Halep, conform as.ro.

Halep și Marcu au mai colaborat și acum 8 ani

Alegerea Simonei Halep coincide cu părerea jurnalistului Cristian Tudor Popescu. Acesta spunea în urmă cu cinci zile că se aștepta la încheierea colaborării cu Darren Cahill și îl propunea pe Adrian Marcu în funcția de antrenor.

ADVERTISEMENT

”Să vedem pe cine va alege Simona acum ca antrenor. Dacă o să-l aleagă iar pe Adi Marcu, cred că va fi o alegere foarte bună. Simte probabil nevoia unui antrenor român, cu care să stea tot timpul”, au fost cuvintele lui CTP.

Simona Halep a mai colaborat cu Adrian Marcu la finalul anului 2013, când a cucerit trei trofee, New Haven, Moscova și Turneul Campioanelor de la Sofia, performanțe în urma cărora a ajuns pe locul 11 mondial.

ADVERTISEMENT

Halep mai joacă trei turnee în 2021

Chiar în ziua în care a schimbat prefixul, campioana noastră a aflat că  a mai coborât o poziție în clasamentul WTA și a ajuns pe locul 15. Din nefericire, românca are destul de multe puncte de apărat în acest final de an și este posibil ca această coborâre să se accentueze.

La doar câteva zile după ce a anunțat despărțirea de Darren Cahill, Halep s-a întors din scurta vacanță petrecută cu Toni Iuruc și  a revenit pe terenul de tenis, antrenându-se alături de Irina Fetecău în vederea participării la turneul de la Indian Wells, care va avea loc în perioada 6-17 octombrie.

În afară de turneul din Statele Unite ale Americii, românca va mai participa în acest an la Kremlin Cup, la Moscova, între 18 și 24 octombrie, iar apoi va merge la Cluj-Napoca pentru Transylvania Open, programat între 25 și 31 octombrie.

ADVERTISEMENT