News

Cine este noul director la CIA. Joe Biden a făcut anunțul. „Poporul american va dormi liniștit”

11.01.2021 | 15:46
Cine este noul director la CIA Joe Biden a facut anuntul Poporul american va dormi linistit
ADVERTISEMENT

Joe Biden a anunțat luni că și-a ales directorul CIA. Este vorba de William Burns, un diplomat cu multă experiență.

Fost ambasador în Rusia și Iordania, Burns, în vârstă de 64 de ani, a avut o carieră de 33 de ani la departamentul de stat sub președinții republicani și democrați. El a devenit secretar de stat adjunct înainte de a se retrage în 2014 pentru a conduce Carnegie Endowment of International Peace.

ADVERTISEMENT

 „Poporul american va dormi liniștit cu el ca director al CIA”, a spus Biden într-un comunicat.

Joe Biden l-a nominalizat pe William Burns în fruntea CIA

Foto: Facebook

William Burns a fost adjunct al Secretarului de Stat în administrația Obama și a ocupat ale funcții în diplomație timp de peste 30 de ani.

ADVERTISEMENT

După ce Donald Trump a preluat funcția de președinte în 2017, Burns a a ales să nu discute foarte mult. Totul s-a schimbat anul trecut când a început să critice ale politicile lui Trump în diferite publicații. Burns a militat ferm pentru reconstruirea și restructurărea serviciului extern.

„Bill Burns este un diplomat exemplar, cu decenii de experiență pe scena mondială, păstrând în siguranță poporul și țara noastră”, a declarat președintele ales într-o declarație.

ADVERTISEMENT

„El împărtășește profunda mea credință că serviciile trebuie să fie apolitice și că profesioniștii dedicați serviciilor de informații care servesc națiunea noastră merită recunoștința și respectul nostru. Ambasadorul Burns va aduce cunoștințele, judecata și perspectiva de care avem nevoie pentru a preveni și a face față amenințărilor înainte ca acestea să ajungă pe țărmurile noastre. Poporul american se va culca liniștit cu el ca următorul nostru director CIA ”,  a adăugat Biden.

S-a spus că Burns ar fi fost candidat la funcția de secretar de stat. Biden l-a ales pe Anthony Blinken în schimb.

ADVERTISEMENT

Burns este absolvent al Universității La Salle din Philadelphia, cu studii superioare la Universitatea Oxford. S-a alăturat serviciului extern în 1982. A fost numit ambasador în Rusia în 2005. A mai fost consilier apropiat al lui Christopher Albright, Colin Powell, Condoleezza Rice, Hillary Clinton și John Kerry.

ADVERTISEMENT