Life

Cine este noul duce de Edinburgh, înlocuitorul soțului Reginei Elisabeta decedat săptămâna trecută

13.04.2021 | 14:55
Cine este noul duce de Edinburgh inlocuitorul sotului Reginei Elisabeta decedat saptamana trecuta
Prințul Philip a fost soțul Reginei Elisabeta și duce de Edinburgh. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Casa Regală a Marii Britanii are un nou duce de Edinburgh în urma morții Prințului Philip, soțul Reginei Elisabeta.

Titlul îi revine acum fiului lui Philip, Prințul Edward, care în prezent este și conte de Forfar, titlu pe care i l-a oferit mama lui în anul 2019, pe care îl folosește în Scoția.

ADVERTISEMENT

Recunoașterea noului duce nu e va realiza imediat și asta pentru că vorbim de o instituție în care fiecare pas, fiecare cutumă trebuie respectată la sânge.

Noul duce de Edinburgh nu va intra imediat în posesia titlului

Prințul Philip a primit distincția de duce de Edinburgh în anul 1947 când s-a căsătorit cu Regina Elisabeta. Succesiunea pentru scaunul de duce, în cazul morții lui Philip, a fost anunțată în anul 1999, atunci când Prințul Edward s-a căsătorit cu Sophie Rhys-Jones, fiind deja conte de Wessex.

ADVERTISEMENT

Succesiunea se va realiza în mod concret abia când Prințul Charles va urca la tron, evident în situația în care Regina Elisabeta va muri, notează revista Lecturas.

prințul edward
Prințul Edward și soția sa. Fiul lui Philip va fi noul duce de Edinburgh. Foto: sloughobserver.co.uk

Soțul Reginei Elisabeta a murit pe 9 aprilie

Soția lui Edward va deveni atunci și ea contesă de Edinburgh. Așadar, teoretic, noul duce este Edward, însă nu și de facto date fiind toate aceste încrengături tipice Casei Regale Britanice.

ADVERTISEMENT

Prințul Philip s-a stins din viață pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. Acesta urma să împlinească 100 de ani pe 10 iunie, însă n-a mai apucat centenarul, căci Dumnezeu a avut cu totul alte planuri.

Moartea lui Philip i-a întristat pe membrii Familiei Regale, cea mai afectată fiind Regina, după cum a notat presa din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Philip a fost omagiat de presă, dar și de politicienii din Marea Britanie. Premierul Boris Johnson a reamintit nu doar contribuția acestuia la consolidarea Casei Regale, fiind principalul stâlp de sprijin al Reginei Elisabeta, ci și faptul că a fost printre ultimii supraviețuitori ai britanicilor care au luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT