Sport

Cine este noul favorit să câștige ”Balonul de Aur”! Cum arată cotele după încheierea Euro 2020 şi Copa America

Clasamentul favoriților la câștigarea trofeului ”Balonul de aur” a suferit modificări importante după încheierea Euro 2020 și Copa America.
12.07.2021 | 13:23
Cine este noul favorit sa castige Balonul de Aur Cum arata cotele dupa incheierea Euro 2020 si Copa America
Balonul de Aur
ADVERTISEMENT

Casele de pariuri au publicat noile cote ale favoriților la câștigarea trofeului ”Balonul de aur”, după ce Euro 2020 și Copa America și-au desemnat câștigătoarele.

Bookmakerii care stabilesc șansele fotbaliștilor de a intra în posesia celui mai râvnit trofeul individual au luat în calcul evoluțiile favoriților la Euro 2020 și la Copa America, întreceri ce s-au desfășuat în paralel pe ”Bătrânul Continent”, respectiv în America de Sud.

ADVERTISEMENT

Nici un campion al Europei în Top 10

Înaintea debutului celor două competiții primii patru favoriți urmau să-și consolideze pozițiile prin evoluțiile la Euro 2020. Însă, niciunul dintre pretendenții la câștigarea trofeului ”Balonul de aur” nu au ajuns în fazele superioare.

Oarecum surprinzător este și faptul că niciunul dintre fotbaliștii Italiei, proaspăta campioană a Europei, nu se regăsește în primele 10 opțiuni ale caselor de pariuri.

ADVERTISEMENT

Ciro Immobile este cotat cu șansa a 13-a, iar Lorenzo Insigne și Jorghino ocupă abia pozițiile a 15-a, respectiv a 19-a.

Deși au pierdut Euro 2020 în fața Italiei, la lovituri de departajare, nu mai puțin de trei fotbaliști din lotul lui Gareth Southgate se regăsesc în Top 10, e drept cu șanse mici de a câștiga prestigiosul trofeu.

ADVERTISEMENT

Noul favorit vine din America de Sud

N’Golo Kante (Chelsea), Kylian Mbappe (PSG), Robert Lewandowski (Bayern Munchen) și Kevin De Bruyne (Manchester City), erau, în această ordine, favoriții caselor de pariuri înainte de Euro 2020 și Copa America.

Dintre aceștia doar Mbappe se menține pe podium, alături de Lewandowski. Noul lider în viziunea bookmakeri-rilor este nimeni altul decât Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

Căpitanul Argentinei a făcut un turneu memorabil în Copa America și a cucerit primul trofeu major din carieră, la nivel de echipe naționale. Messi are o cotă de 1,5 să câștige pentru a 7-a oară ”Balon D’or”.

La o distanță considerabilă se situează căpitanul Angliei, Harry Kane cu o cotă de 5,5, iar Kylyan Mbappe și Robert Lewandowski încheie podiumul, ambii având cota 7.

”Balonul de aur” este trofeul creat în 1956 de prestigiosul bisăptămânal France Football pentru a premia cel mai bun fotbalist al lumii.

ADVERTISEMENT