Fotbal international

Cine este Ovidiu Perianu, căpitanul de 18 ani al FCSB-ului în Europa League! Dinamo l-a ratat după ce l-a avut “în curte”

24.09.2020 | 20:15
Cine este Ovidiu Perianu capitanul de 18 ani al FCSBului in Europa League Dinamo la ratat dupa ce la avut in curte
Cine este Ovidiu Perianu, căpitanul de 18 ani al FCSB-ului în Europa League! Dinamo l-a ratat după ce l-a avut "în curte". Sursa: sportpictures.ro
ADVERTISEMENT

FCSB joacă în turul III preliminar din Europa League cu Slovan Liberec. Din păcate, criza COVID-19 din lotul roș-albaștrilor s-a acutizat în această săptămână și numai puțin de 15 jucători sunt infectați. În aceste circumstanțe, căpitan la FCSB va fi Ovidiu Perianu. 

Mijlocașul are 18 ani, fiind născut pe data de 16 aprilie 2002. El a început să se antreneze cu prima echipă începând din primăvară când a impresionat pe toată lumea, fiind al doilea la testele fizice, după căpitanul de drept, Florin Tănase.

ADVERTISEMENT

Căpitanul FCSB-ului din acest meci a trecut și pe la Dinamo. Și nu a fost vorba de o trecere pasageră pe la “câini”, mijlocașul evoluând 6 luni pentru una dintre grupele de juniori ale clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare.

Cine este Ovidiu Perianu, căpitanul de 18 ani al FCSB-ului în Europa League! Cum l-a pierdut Dinamo

Dinamo l-a cedat ușor la Academia Atletico Madrid și din anul 2017 a ajuns în curtea celor de la FCSB. Trei ani mai târziu, la doar 18 ani, Perianu a ajuns căpitanul echipei mari a FCSB-ului în meciul de Europa League cu Slovan Liberec.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul și-a povestit traseul în fotbal și cum a ajuns să fie unul dintre cei mai apreciați tineri din lotul echipei patronate de Gigi Becali într-un interviu acordat anul trecut:

“În 2012, am fost remarcat de antrenorul grupelor de juniori de la FC Vaslui. Am fost luat de FC Vaslui, dar nu am putut să merg după vacanță, pentru că era greu cu naveta. Am ajuns la Viitorul Bârlad.

ADVERTISEMENT

“Am jucat jumătate de an la Dinamo și într-un meci Dinamo – Atletico Madrid (București), am fost remarcat de Radu Gabriel”

Făceam antrenamente în fiecare zi la Bârlad. După un an și jumătate, Costel Bâicu, de la AS Husana Huși, i-a spus tatei să mă ducă la Dinamo, pentru că sunt prea bun pentru Vaslui.

Și așa am ajuns în 2013 la Dinamo, unde am stat câteva luni. Am fost antrenat de Iulian Matei, de la Dinamo, antrenor al celor născuți în 2002.

ADVERTISEMENT

La selecționarea copiilor, din 20 de copii câți eram înscriși pentru a da probe la Dinamo, Iulian Matei le-a zis părinților că rămâne doar unul singur, blondul de la Bârlad, adică eu. Erau copii de la Academia Dani Coman, însă doar eu am fost selectionat.

Am jucat jumătate de an la Dinamo și într-un meci Dinamo – Atletico Madrid (București), am fost remarcat de Radu Gabriel, antrenorul de la Academia de Fotbal Atletico Madrid (București).

“Eram singurul jucător care a jucat titular la toate meciurile. Așa am ajuns să fiu ofertat de FCSB”

Am mers la această academie, condusă de Abraham Garcia și Fernando Calgo. Partea financiară a fost oferită gratuit de Academia Atletico Madrid.

Am stat acolo trei ani, de fiecare dată ieșind cu echipa campioni pe București și în anii 2016 și 2017 campioni naționali! Datorită jocului bun din campionat, am fost urmărit aproape doi ani de cei de la FCSB.

Eram singurul jucător care a jucat titular la toate meciurile, neschimbat din teren pe tot parcursul jocului. Așa am ajuns să fiu ofertat de cei de la FCSB, echipă cu care am și semnat”, a povestit Perianu anul trecut pentru vremeanoua.ro. 

În actuala stagiune, Perianu a bifat două meciuri pentru roș-albaștrii. El a evoluat 120 de minute cu Backa Topola și 45 de minute cu FC Argeș. Mijlocașul a evoluat și în stagiunea trecută în 8 meciuri pentur FCSB, debutul în Europa fiind cu Alașkert, în deplasare. Atunci, FCSB a câștigat cu 3-0.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Slovan Liberec: 1,87 este cota pentru “ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT