Sport

Cine este Paksi FC, adversarul Corvinului Hunedoara în primul tur preliminar al UEFA Europa League

Corvinul Hunedoara va da piept cu Paksi, din Ungaria, în primul tur preliminar al UEFA Europa League. „Corbii” vor avea parte de un debut de foc.
18.06.2024 | 16:34
Cine este Paksi FC adversarul Corvinului Hunedoara in primul tur preliminar al UEFA Europa League
Cine este Paksi FC, adversara Corvinului Hunedoara din primul tur preliminar al UEFA Europa League. Foto: Nemzeti Sport.
ADVERTISEMENT

Corvinul Hunedoara și-a aflat adversara din primul tur preliminar al UEFA Europa League. Echipa antrenată de Florin Maxim, revelația sezonului 2023/2024 în fotbalul românesc, se va duela în „dublă” manșă cu Paksi, vicecampioana Ungariei. Cele două meciuri vor avea loc pe 11 și 18 iulie.

Cine este Paksi, adversarul Corvinului Hunedoara în primul tur preliminar al UEFA Europa League

Corvinul Hunedoara va avea parte de un adversar tare în primul tur preliminar al UEFA Europa League. Deținătoarea en-titre a trofeului Cupei României va da piept cu Paksi, ocupanta poziției secunde în campionatul maghiar, în sezonul precedent.

ADVERTISEMENT

Paksi a terminat pe locul 2 în campionatul Ungariei în sezonul 2023/2024, cu 58 de puncte, în spatele campioanei Ferencvaros. Echipa antrenată de György Bognár are un lot cotat de Transfermarkt.com la 8,48 de milioane de euro. Maghiarii au o valoare aproape dublă a lotului față de Corvinul Hunedoara, 4,55 milioane de euro.

Cel mai valoros fotbalist al lui Paksi este mijlocașul central Balint Vecsei, cotat de portalul Transfermarkt.com la 750.000 de euro. Echipa din orașul maghiar cu aproximativ 20.000 de locuitori evoluează în meciurile de pe teren propriu pe un stadion de aproximativ 6.150 de locuri.

ADVERTISEMENT

Corvinul Hunedoara, șanse importante în preliminariile Europa League

Corvinul Hunedoara va disputa a doua manșă a „dublei” cu Paksi, din primul tur preliminar al UEFA Europa League, pe teren propriu. În cazul în care va rata calificarea în al doilea tur preliminar al UEFA Europa League, trupa lui Florin Maxim va continua în turul 2 preliminar UEFA Conference League.

Paksi s-ar fi calificat direct în turul 2 preliminar al UEFA Europa League, dacă Borussia Dortmund ar fi câștigat trofeul UEFA Champions League împotriva lui Real Madrid, potrivit presei din Ungaria. În sezonul 2023/2024, Paksi a câștigat Cupa Ungariei, după o finală dramatică împotriva lui Ferencvaros, scor 2-0 după prelungiri.

ADVERTISEMENT

Echipa antrenată de György Bognár mai are în palmares o Cupă a Ligii Ungariei cucerită în sezonul 2010/2011. „Echipa lui György Bognár a primit un adversar nepreferat, divizia a doua câștigătoare a Cupei României, Corvinul”, au titrat jurnaliștii maghiari de la Nemzeti Sport.

  • 27,5 ani este vârsta medie a lotului lui Paksi FC

Paksi FC, pe modelul Corvinului Hunedoara. Maghiarii nu au niciun străin în lot

Paksi FC are o strategie asemănătoare cu cea folosită de Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara, în sezonul precedent. Vicecampioana Ungariei are un lot format din 28 de jucători, dar fără niciun fotbalist străin.

ADVERTISEMENT

Florin Maxim a abordat o astfel de strategie la Corvinul Hunedoara în sezonul precedent. În perioada de transferuri din această vară, „corbii” au transferat jucători, precum brazilianul Roger sau olandezul Desley Ubbink.

ADVERTISEMENT