News

Cine este patronul de la Lidl şi Kaufland şi ce avere are. A devenit cel mai bogat om din ţara sa

Patronul lanțurilor alimentare Lidl și Kaufland a devenit cel mai bogat om de la el din țară, cu o avere de miliarde de euro.
09.10.2022 | 17:10
Cine este patronul de la Lidl si Kaufland si ce avere are A devenit cel mai bogat om din tara sa
Dieter Schwarz, patronul de la Lidl și Kaufland, e cel mai bogat om din Germania / Foto: managermagazine.de
ADVERTISEMENT

Dieter Schwarz, fondatorul lanțului de supermarketuri Lidl, proprietar și al Kaufland, este cel mai bogat om din Germania, reușind să îi depășească pe acționarii majoritari ai concernului auto BMW.

Patronul de la Lidl şi Kaufland, avere de miliarde. E cel mai bogat din Germania

Patronul a două dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din lume, prezente și pe piața românească, Dieter Schwarz, un german în vârstă de 83 de ani, a devenit cel mai bogat om din țara sa. Averea lui a depășit-o pe cea a acționarilor majoritari de la BMW.

ADVERTISEMENT

Conform Evz, Dieter Schwarz ar fi reușit să crească substanțial vânzările din zeci de mii de magazine pe care le deține și, în plus, s-a dovedit de-a dreptul inspirat când a investit în companii de reciclat, dar și în producția de alimente sau de hârtie.

Dieter Schwarz a preluat compania, de la tatăl său, în anul 1977 și, de atunci, după o serie de investiții inspirate și extinderea companiei de magazine alimentare a reușit să pătrundă în topul celor mai bogați oameni din lume.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, în luna iunie, conform Forbes, Dieter Schwarz era pe locul 61 în lume ca avere personală. Averea pe care o deține o folosește însă în scopuri umanitare, el având o fundație prin care oferă sprijin copiilor cu dificultăți financiare și are cresc în medii defavorizate.

În plus, el și-a fondat și propria companie de transport pentru a facilita accesul rapid la marfă pentru magazinele pe care le deține, o altă investiție care a dat roade. Așa că, susține sursa citată, Dieter Schwarz are acum o avere care depășește estimarea de 36 de miliarde de dolari, devenind astfel cel mai bogat om din Germania și unul dintre cei mai bogați din lume.

ADVERTISEMENT

Pe cine a întrecut în avere patronul de la Lidl și Kaufland

Conform statisticilor citate de Evz, Dieter Schwarz, patronul magazinelor Lidl și Kaufland, a reușit în acest an să îi întreacă pe cei din familia Reimann, care deține acțiuni la mai mulți producători de bunuri de larg consum, precum companiile Calvin Klein și Gucci și firma de băuturi Keurig Dr Pepper (Schweppes și 7 Up).

Pe locul al treilea, în Germania, se clasează Susanne Klatten și Stefan Quandt, acționarii majoritari ai companiei BMW și ale altor afaceri. Locul patru este deținut de familia Merck care are afaceri în domeniul farmaceutic.

ADVERTISEMENT

Ultimele locuri ale Top 10 printre miliardarii Germaniei sunt ocupate de frații Andreas și Thomas Strüngmann, investitori ai companiei Biontech, devenită cunoscută la nivel mondial după ce, alături de compania farmaceutică Pfizer, a dezvoltat în timp record un vaccin eficient împotriva Covid-19.

ADVERTISEMENT
Tags: