Fotbal international

Cine este patronul lui Hoffenheim, omul înjurat de fanii lui Bayern Munchen! Dietmar Hopp, miliardarul hulit de toată Bundesliga

01.03.2020 | 09:11
Cine este patronul lui Hoffenheim omul injurat de fanii lui Bayern Munchen Dietmar Hopp miliardarul hulit de toata Bundesliga
Cine este patronul lui Hoffenheim, omul înjurat de fanii lui Bayern Munchen
ADVERTISEMENT

Partida Hoffenheim – Bayern Munchen, din etapa 24 din Bundesliga, a oferit un moment mai puțin plăcut atunci când jucătorii celor două formații au refuzat să mai joace, în semn de protest față de înjurăturile fanilor bavarezi la adresa patronului gazdelor, Dietmar Hopp.

Cine este patronul lui Hoffenheim, omul înjurat de fanii lui Bayern Munchen

Fanii lui Bayern Munchen au afișat un banner în care Dietmar Hopp, patronul lui Hoffenheim, era înjurat, motiv pentru care arbitrul a decis să întrerupă partida. Atât jucătorii bavarezilor, cât și oficialii clubului s-au dus către suporteri încercând să-i liniștească, dar fără a reuși deloc să-i tempereze.

ADVERTISEMENT

Partida a fost reluată, dar jucătorii ambelor echipe nu au vrut să continue meciul, în semn de protest pentru ce au făcut suporterii lui Bayern Munchen. Jucătorii au decis să revină pe teren, dar să lase să treacă timpul, fără să mai joace efectiv, pasând la nesfârșit mingea de la unii la alții de-a latul terenului.

Hopp a preluat-o pe Hoffenheim în 2000

Hoffenheim nu este o echipă privită cu ochi buni în Bundesliga și asta deoarece multimiliardaul Dietmar Hopp e acuzat că a stricat ierarhia fotbalului german și a investit sume uriașe de bani într-un club foarte mic.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 79 de ani, Dietmar Hopp a preluat-o pe Hoffenheim în anul 2000, pe când evolua în liga a cincea germană și după doar opt ani a dus-o în Bundesliga. În primul sezon pe prima scenă a fotbalului german, micuța echipă s-a aflat în fruntea clasamentului în pauza de iarnă.

100 de milioane de euro, investiție pentru noua arenă

Cele mai bune rezultate au venit în sezoanele 2016-2017 și 2017-2018, atunci când Hoffenheim a încheiat Bundesliga pe locurile 4, respectiv 3 și a jucat în Champions League. În primul sezon european a fost eliminată după două înfrângeri de Liverpool în play-off, iar anul următor a întregistrat trei remize și trei eșecuri în grupe.

ADVERTISEMENT

Nemulțumit de condițiile arenei de acasă, Dietmar Hopp a cheltuit 100 de milioane de euro pentru a construi un stadion nou de 30.000 de locuri în apropiere de Sinsheim, orașul cel mai apropiat de comuna Hoffenheim. „Rhein-Neckar Arena” a fost inaugurat la începutul anului 2009.

Hopp e în Top 100 cei mai bogați oameni din lume

La începutul anului 2020, revista Forbes îl plasa pe Dietmar Hopp pe locul 96 în topul celor mai bogați oameni din lume, cu o avere de 14,7 miliarde de dolari. El este un antreprenor de software și a pus bazele, în 1972, firmei SAP SE împreună cu alți angajați de la IBM.

ADVERTISEMENT

După ce a părăsit Consiliul de Administrație al firmei în 2005, el a păstrat 10% din acțiuni, iar strada pe care se află sediul companiei a fost redenumită Neurottstrasse to Dietmar-Hopp-Allee în onoarea sa. În 2006, Hopp a transferat 70% din averea sa către fundația pe care a înfuințat-o și care sprijină programe de sport, medicină, educație și sociale.

Fanii nu-l suportă pe Hopp pentru că este fiul unui fost membru al partidului nazist în anii ’30

Dietmar Hopp este hulit de majoritatea fanilor germani și din cauza faptului că tatăl său a fost membru al partidului nazist în anii ’30, iar galeriile echipelor din Bundesliga au, în proporție covârșitoare, orientări de stânga. De altfel, se crede că actele sale de caritate ar avea drept scop ascunderea acestei descendențe rușinoase.

Dietmar Hopp este proprietarul domeniului Terre Blanche, o stațiune din sudul Franței, pe care a cumpărat-o de la actorul Sean Connery. De remarcat că un asteroid descoperit în 2008 îi poartă numele: Asteroid 210432 Dietmarhopp.

ADVERTISEMENT