News
notix pixel id

Cine este Paul Stănescu, cel care ar putea fi numit noul preşedinte executiv al PSD! Ce vrea Viorica Dăncilă

28.05.2019 | 11:56
Cine este Paul Stănescu, cel care ar putea fi numit noul preşedinte executiv al PSD! Ce vrea Viorica Dăncilă
Paul Stănescu, alături de Viorica Dăncilă. Sursa foto: G4media

Se anunță schimbări majore la vârful Partidului Social Democrat, după condamnarea fostului președinte Liviu Dragnea. Viorica Dăncilă, cea care a preluat, până la Congresul Național programat în luna iunie, rolul de lider al formațiunii politice de guvernământ, va trebui să numească un nou președinte executiv, post  rămas în momentul de față vacant.

Paul Stănescu, favorit să preia funcția de președinte executiv al PSD

Printre numele vehiculate pentru preluarea acestei funcții, cele mai mari șanse pare să le aibă unul dintre oamenii căzuți în dizgrație și maziliți de fostul președinte, Liviu Dragnea. Este vorba despre Paul Stănescu. Surse din cadrul PSD notează că fostul vicepremier se pregătește să preia una dintre funcțiile-cheie în partid.

Social-democrații se vor reuni în cursul zilei de marți, pentru a discuta în legătură cu viitoarea strategie a partidului, în contextul multiplelor lovituri primite în aceste zile. Odată cu preluarea conducerii de către Viorica Dăncilă, Paul Stănescu, considerat ca fiind mâna dreaptă a premierului, are cale liberă pentru a redeveni un lider al formațiunii politice, în condițiile în care susținătorii lui Liviu Dragnea, în frunte cu secretarul general Codrin Ștefănescu, par să aibă zilele numărate.

Viorica Dăncilă a preluat puterea în PSD. Sursa foto:adevarul
Viorica Dăncilă a preluat puterea în PSD. Sursa foto:adevarul

Reacția lui Paul Stănescu, după condamnarea lui Liviu Dragnea

La scurt timp după aflarea veștii că Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, Paul Stănescu, președintele filialei din Olt a Partidului Social Democrat, s-a declarat șocat de verdictul magistraților, exprimându- și totodată regretul față de situația prin care trece fostul lider.

„ Sunt sub stare de şoc şi nu pot să fac declaraţii. În primul rând sunt şi eu om ca şi dumneavoastră şi e foarte dificil într-o asemenea situaţie să faci declaraţii de presă” , a afirmat Paul Stănescu, la finalul ședinței PSD de luni, 27 mai.

De asemenea, Viorica Dăncilă, președintele interimar al PSD, a declarat că deciziile se vor lua de comun acord, în cadrul forurilor statutare. Totodată, premierul României a respins vehement posibilitatea organizării alegerilor anticipate, pentru un nou guvern.

Deciziile le luăm în cadrul forurilor statutare. Nu sunt adepta ca deciziile să vină de la preşedintele partidului. Nu e posibil să avem alegeri anticipate” ,a  spus Dăncilă, înaintea ședinței de astăzi.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri