News

Cine este pensionarul român care a donat toate economiile pentru un spital. „Dacă nu ajutăm acum…”

06.06.2020 | 19:58
Cine este pensionarul roman care a donat toate economiile pentru un spital Daca nu ajutam acum
ADVERTISEMENT

Mircea Ionescu este pensionarul român de 87 de ani care și-a donat economiile spitalului din oraș, adunate din pensia lui și a soției, iar povestea sa este una impresionantă.

Pensionarul român care a donat toate economiile pentru un spital

Pensionarul român care a donat toate economiile pentru un spital spune că soția sa este bolnavă din 2008. Din acel moment și până acum, femeia a fost internată de 36 de ori, în mai multe spitale din țară.

ADVERTISEMENT

La fiecare internare, bărbatul a fost alături de soția sa, prilej cu care a apucat să cunoască neajunsurile din spitalele noastre, motiv pentru care a vrut să ajute, așa cât poate, scrie Alba24.ro.

„Soția are 83 de ani. Cu ea m-am sfătuit să donăm acești bani. Am zis amândoi să facem ceva pentru situația prin care trece țara.

ADVERTISEMENT

Și noi am fost în spitale, știm cu este și ce nevoie de ajutor este. Am zis: cât mai trăiesc, domle… Dacă nu ajutăm acum…”, a spus Mircea Ionescu.

Bărbatul a văzut câte neajunsuri sunt în spitale românești

Drept urmare, de 1 iunie, pensionarul a decis să doneze 2.000 de lei unui centru de ocrotire a copiilor, în speranța că ajutorul său va fi un exemplu și pentru alți oameni.

ADVERTISEMENT

Povestea donației a ajuns cunoscută în presă și a fost prezentată și în cadrul proiectului ”România ajută”, derulat de G4Media.

Cu această ocazie, Mircea Ionescu a fost recompensat pentru gestul său cu o sumă de 5.000 de lei. Apropiații pensionarului spun însă că acesta nu a dorit inițial să accepte suma.

ADVERTISEMENT

Între timp, bărbatul s-a răzgândit întrucât a ajuns la concluzia că banii îl vor ajuta să facă și alte gesturi precum cel de mai sus în momentul în care va considera că este nevoie.

ADVERTISEMENT
Tags: