News

Cine este pilotul aeronavei MiG-21 LanceR prăbușite miercuri în Constanța. Avea 31 de ani și era căsătorit

Ministerul Apărării Naționale a anunțat cine este pilotul aeronavei MiG-21 LanceR prăbușite miercuri în Constanța. Acesta avea 31 de ani și era căsătorit
03.03.2022 | 07:04
Cine este pilotul aeronavei MiG21 LanceR prabusite miercuri in Constanta Avea 31 de ani si era casatorit
ADVERTISEMENT

Pilotul aeronavei MiG-21 LanceR, prăbușite miercuri în Constanța, care ar fi reușit să se catapulteze, a fost declarat decedat. Detaliile despre cine este acesta au fost comunicate de Ministerul Apărării Naționale, pe pagina oficială de Facebook.

Cine este pilotul aeronavei MiG-21 LanceR prăbușite miercuri în Constanța

Ministerul Apărării Naționale a anunțat, într-un comunicat de presă, că pilotul aeronavei MiG-21 LanceR a fost găsit mort și a oferit mai multe detalii despre acesta.

ADVERTISEMENT

Pilotul MiG-ului prăbușit miercuri, 2 martie, era căpitanul Costinel Iosif Niță. Acesta avea doar 31 de ani și era căsătorit. Nu avea copii.

Reprezentanții MApN au precizat că acesta îndeplinea funcţia de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea din anul 2014 și acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR.

ADVERTISEMENT

“O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene și Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanța continuă cercetarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Conducerea Ministerului Apărării îşi exprimă regretul pentru tragicul accident şi este alături de familia îndoliată a căpitanului Costinel Iosif Niță, căzut la datorie”, a mai transmis MApN.

ADVERTISEMENT

În comunicat a mai fost precizat și faptul că, joi, 3 martie, în toate unităţile militare din țară și în cele dislocate în afara teritoriului național, vor fi organizate ceremonii militare și religioase de comemorare pentru toți cei opt militari căzuți la datorie.

O aeronavă MiG-21 LanceR s-a prăbușit miercuri în Constanța

O aeronavă s-a prăbușit în apropiere de localitatea Cogealac, într-o zonă nelocuită. Aceasta făcea parte dintr-o formație de două avioane MiG-21 LanceR care executa misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei.

ADVERTISEMENT

Potrivit MApN, legătura radio a turnului de control cu aeronava prăbușită a fost pierdută la ora 20.00, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei.

Au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, însă nu a durat mult până să dispară și acesta de pe radar, urmând ca MApN să anunțe și prăbușirea elicopterului.

“Toate aeronavele de tipul celor implicate în catastrofele aviatice din seara zilei de 2 martie, MiG-21 LanceR, respectiv IAR 330 Puma, au fost consemnate la sol până la elucidarea cauzelor producerii prăbușirilor”, a mai transmis MApN.

ADVERTISEMENT