Premier League

Cine este pilotul avionului dat dispărut în care se afla Emiliano Sala. Mărturii incredibile: “Era mai bun ca instalator decât ca pilot!”

25.01.2019 | 17:46
Cine este pilotul avionului dat disparut in care se afla Emiliano Sala Marturii incredibile Era mai bun ca instalator decat ca pilot
ADVERTISEMENT

Englezii au dezvăluit identitatea pilotului avionului dat dispărut la bordul căruia se afla Emiliano Sala. Dave Ibbotson era la manşa aeronavei care a plecat de la Nantes la Cardiff şi care a dispărut de pe radar luni seară. După două zile de căutări, englezii nu au găsit nicio urmă a avionului.


UPDATE, 25 ianuarie, ora 17.47. Apar noi dezvăluiri în cazul dispariţiei avionului în care se afla Emiliano Sala. Pilotul care îl transporta pe atacantul argentinian de la Nantes la Cardiff nu avea licenţă comercială, adică pentru a transporta persoane! De asemenea, el lucra ca inginer şi chiar ca DJ într-un club pentru a obţine bani pentru adevărata sa pasiune, pilotajul, conform L’Equipe. “Era mai bun ca instalator decât ca pilot. Întotdeauna l-am considerat nu un pilot, ci omul care trăgea de manşă în timp ce săreau paraşutiştii”, e declaraţia unui fost prieten al lui Ibbotson, citat de englezii de la The Sun.

ADVERTISEMENT

UPDATE. Mehmet Dalman, președintele clubului Cardiff City, a ținut să facă lămuriri în ceea ce privește modul în care Emiliano Sala a ajuns să călătorească cu avionul care a dispărut de două zile. Acesta susține că i-a oferit lui Sala șansa de a călători cu o cursă de linie, dar fotbalistul a refuzat.

Am discutat cu jucătorul şi l-am întrebat dacă doreşte să-i aranjăm zborul, care, sincer, ar fi fost unul comercial. El a refuzat şi şi-a făcut propriile aranjamente. Nu pot să vă spun cine a organizat zborul pentru că nu ştiu în acest moment, dar cert nu a fost Cardiff City”, a declarat preşedintele clubului, Mehmet Dalman.

ADVERTISEMENT

Dave Ibbotson, în vârstă de 60 de ani, este un pilot experimentat pe avioanele de mici dimensiuni, în special pe modelul Piper PA-46 Malibu. Aeronava are o capacitate de şase locuri, însă luni seara, în aparatul de zbor se aflau doar pilotul şi Emiliano Sala.

Cine este pilotul avionului dat dispărut în care se afla Emiliano Sala. Aeronava era a unui agent scoţian

Dave Ibbotson este pilotul care se afla la manşa avionului dat dispărut în care se afla Emiliano Sala. Englezul are trei copii şi zbura regulat la manşa aeronavelor de mici dimensiuni. Conform The Times, aparatul de zbor era înregistrat pe numele unei companii din Suffolk şi ar fi fost deţinut de Willie McKay, agentul care a intermediar transferul lui Emiliano Sala de la Nantes la Cardiff City. Cu toate acestea, scoţianul nu era agentul atacantul argentinian.

ADVERTISEMENT
Cine este pilotul avionului dat dispărut în care se afla Emiliano Sala. Avionul era deţinut de un agent de jucători
Cine este pilotul avionului dat dispărut în care se afla Emiliano Sala. Avionul era deţinut de un agent de jucători

Poliţia din Guernsey a anunţat că există patru scenarii în legătură cu incidentul care s-a petrecut luni seara. “Căutările noastre se bazează pe patru scenarii: 1. avionul a terizat în altă parte, dar nu a intrat în contact cu turnul de control, 2. avionul a aterizat forţat pe apă, iar pasagerii au fost preluaţi de un vas aflat în preajmă şi nu au putut intra în contact, 3. avionul a aterizat forţat pe apă, iar pasagerii s-au salvat cu ajutorul unei bărci aflate la bord, 4. avionul s-a dezintegrat la contactul cu apa, iar pasagerii de la bord s-au înecat”, au anunţat purtătorii de cuvânt ai poliţiei din Guernsey.