News

Cine este prima persoană arestată în urma ordonanței militare. Oamenii legii i-au cerut declarația, dar a sărit la bătaie

04.04.2020 | 18:13
Cine este prima persoana arestata in urma ordonantei militare Oamenii legii iau cerut declaratia dar a sarit la bataie
ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, sâmbătă, că a fost arestată prima persoană în urma încălcării ordonanței militare, fiind vorba de un bărbat de 39 de ani din Vaslui.

Prima persoană arestată în urma ordonanței militare

Prima persoană arestată ca urmare a încălcării măsurilor impuse în urma ordonanței militare este un bărbat de 39 de ani din Vaslui, anunță IPJ Vaslui.

ADVERTISEMENT

Persoana în cauză a primit un mandat de arestare pentru 30 de zile întrucât a refuzat să le spună oamenilor legii de ce a ieșit din casă, a sărit la bătaie și apoi a încercat să fugă de polițiști.

M.P. a fost acuzat de autorități de ultraj cu circumstanța agravantă și aplicarea ordonanțelor militare, iar acum urmează să fie anchetat și judecat pentru faptele sale.

ADVERTISEMENT

Potrivit Libertatea, bărbatul are domiciliul în localitatea Stănilești, județul Vaslui, și i-a agresat pe cei doi polițiști care i-au cerut să prezinte declarația pe propria răspundere.

Bărbatul rămâne în arest 30 de zile

După ce bărbatul a început să fie agresiv cu poliștii, acesta a început să-i înjure, după care a vrut să o ia la fugă, aplicându-i un pumn unuia dintre oamenii legii.

ADVERTISEMENT

Întrucât instanța a admis cererea de arestare preventivă, bărbatul de 39 de ani va rămâne după gratii pentru următoarele 30 de zile.

„O patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Huși, ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza satului Stănilești, a depistat și oprit pentru legitimare un bărbat de 39 de ani, domiciliat în aceeași localitate, ce se deplasa pe un drum public.

ADVERTISEMENT

Persoanei i s-a solicitat să prezinte un document de identitate în vederea legitimării, să precizeze locul și motivul deplasării, conform ordonanțelor militare în vigoare, prezentând declarația pe proprie răspundere sau adeverința de la angajator, după caz.

Bărbatul a refuzat să se legitimeze, devenind agresiv verbal și fizic, proferând amenințări și expresii jignitoare la adresa unuia dintre polițiști. Încercând să își asigure scăparea, a împins unul dintre polițiști, iar pe al doilea l-a lovit în zona fetei”, au transmis reprezentații IPJ Valsui.

ADVERTISEMENT