News

Cine este prima persoană care i-a adus un omagiu Suveranei. A stat la coadă 50 de ore pentru a ajunge la sicriul Reginei

Vanessa Nanthakumaran este prima persoană din Marea Britanie care a ajuns la sicriul Reginei și i-a adus acesteia un ultim omagiu.
16.09.2022 | 10:27
Cine este prima persoana care ia adus un omagiu Suveranei A stat la coada 50 de ore pentru a ajunge la sicriul Reginei
Omagiu adus Reginei. Prima femeie care a ajuns la sicriu. Foto: Herald
ADVERTISEMENT

Femeia a așteptat 50 de ore la coadă pentru această ”onoare”. Vanessa Nanthakumaran, originară din Harrow, nord-vestul Londrei, spune că vizita la sicriul Reginei a ajutat-o să facă față morții soțului ei.

O femeie a stat 50 de ore la coadă pentru sicriul Reginei

Londoneza în vârstă de 56 de ani, își pierduse soțul, Nallathamby Nanthakumaran în luna februarie a acestui an.

ADVERTISEMENT

Conform Herald Sun, femeia a aflat că Regina Elisabeta a II-a a murit fix în ziua când făcea de mâncare pentru pomenirea de șapte luni a soțului.

Mi-am pierdut soţul în februarie şi văzând sicriul Reginei m-a ajutat să depăşesc doliul. Mă ajută în a procesa durerea pierderii soţului meu”, a dezvăluit femeia. De asemenea, Vanessa anunță că a ”fost implicată puțin în istorie” pentru că a fost prima care i-a adus un omagiu Reginei și a ajuns să ofere interviuri presei britanice.

ADVERTISEMENT

Sunt atât de privilegiată că această oportunitate a fost oferită publicului. Îmi voi aminti de asta toată viaţa. Încă nu-mi vine să cred, este ireal că am reuşit“, a transmis britanica.

Vanessa Nanthakumaran s-a împrietenit în cele două zile de așteptare cu Anne Daley, o femeie de 65 de ani din Cardiff și Grace Gothard, a doua și a treia persoană care stăteau la coadă. Cele trei femei au dormit, pe rând, într-un sac de dormit comun.

ADVERTISEMENT

”Toată lumea a fost prietenoasă”, a menționat Nanthakumaran. Voluntarii şi poliţiştii au avut grijă de oameni și le-au oferit mâncare şi cafea. Dacă prima noapte a trecut mai ușor, fiind vorba de o noapte ”caldă”, a doua noapte de așteptare a fost ”o adevărată provocare, deoarece ploua puternic”.

“Chiar dacă a fost ploaie sau soare, a meritat aşteptarea pentru Regina noastră. Este o dată în viaţă, nu o vom mai vedea. Am fost hotărâtă să fac asta de când am aflat că Regina a murit”, a declarat femeia îndurerată.

ADVERTISEMENT

Vanessa a mărturisit că a fost emoționată și ”foarte nervoasă” când și-a dat seama că e prima persoană de la coadă care îi va aduce Reginei un omagiu, simțind o adevărată presiune pe umeri.

“Mi-am controlat emoţiile când am intrat. Nu am vrut să intru emoţionată acolo, am vrut să o fac corect. Atmosfera a fost liniştită. M-am simţit ca şi cum aş fi singura persoană de acolo. A fost o experienţă tristă şi foarte emoţionantă”, și-a adus aminte britanica.

Vanessa Nanthakumaran a povestit cu exactitate ce a făcut, după ce a intrat în încăperea unde era amplasat sicriul. A făcut o reverență, s-a rugat în minte și i-a mulțumit Reginei pentru ”serviciul ei măreț”.

“Abia când am trecut pe lângă ea, am simţit că a plecat cu adevărat, că este real, nu mai există şi nu o vom mai vedea vreodată”, a concluzionat femeia.

ADVERTISEMENT