News

Cine este primul român diagnosticat cu coronavirus. Este din Gorj și a intrat în contact cu un italian

27.02.2020 | 01:40
Cine este primul român diagnosticat cu coronavirus. Este din Gorj și a intrat în contact cu un italian
ADVERTISEMENT

Primul caz confirmat de coronavirus din România a fost depistat miercuri, 26 februarie, într-o localitate din Gorj. Potrivit anunțului oficialilor, ar fi vorba despre un bărbat care locuiește în județul Gorj și cu care a intrat în contact cetățeanul italian de 71 de ani care a fost în România săptămânile trecute.


UPDATE, ora 24:00 Potrivit celor de la gorj-domino, bărbatul infestat de coronavirus ar fi un tânăr de 25 de ani din satul gorjean Prigoria. “Il cheama Surescu Sergiu”, a spus si primarul comunei la Antena3.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 23:50 Ministrul Sănătății Victor Costache și secretarul de stat al MAI, Raed Arafat, au confirmat informațiile potrivit cărora un gorjean care a intrat în contact cu cetățeanul italian de 71 de ani infestat cu coronavirus este la rândul său purtător al virusului. Cu toate acestea, starea lui este una bună, nu are simptomele bolii, iar cei doi oficiali au refuzat să dea detalii personale despre acest bărbat.


Primul român diagnosticat cu coronavirus!

Potrivit Digi 24 tv, persoana din Gorj ar  fi intrat în contact cu cetățeanul italian, în perioada de cinci zile în care s-a aflat la noi în țară. Potrivit celor de la Antena 3, bărbatul ar fi fost în același restaurant cu italianul bolnav de coronavirus și nu a fost în contact direct cu acesta.

ADVERTISEMENT

Suspiciunile oficiale ar fi că în țara noastră mai există un al doilea caz de coronavirus, dar testele nu au fost încă finalizate în acest caz. Ce se știe până acum este că persoana respectivă nu avea simptomele specifice epidemiei care a izbucnit în China.

Conferinta de presa MAI

Primul caz de coronavirus în România. Suspiciuni despre un al doilea caz – surse – http://bit.ly/2Pu0RK1

Posted by Digi24 on Wednesday, February 26, 2020

Persoana depistată cu coronavirus, care era asimptomatică, este doar unul dintre cele 33 de persoane care au fost testate de către autorități, dintre persoanele care au intrat în contact cu italianul de 71 de ani care a vizitat România în zilele precedente.

ADVERTISEMENT

Dacă se va confirma și a doua persoană infectată, atunci aceste persoane vor fi transferate la Institutul Matei Balș din București.

Acum urmează ca autoritățile să ia teste de la persoanele cu care românul infectat a intrat în contact. Ce-i drept, românul din Gorj va intra în carantină, la o unitate spitalicească, și nu în autocarantină, la domiciliu.

ADVERTISEMENT

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri