Sport

Cine este principalul pericol pentru FCSB în meciul cu Anderlecht! Starul belgienilor vine din Premier League

FCSB şi Anderlecht vor juca joi, de la ora 22:00, în etapa a 2-a din grupele Conference League, iar defensiva "roş-albaştrilor" are toate motivele să se teamă.
15.09.2022 | 14:00
Cine este principalul pericol pentru FCSB in meciul cu Anderlecht Starul belgienilor vine din Premier League
Fabio Silva este principalul pericol pentru FCSB în meciul cu Anderlecht
ADVERTISEMENT

Anderlecht, adversara FCSB-ului în etapa a 2-a din grupele Conference League, trece prin momente dificile în campionat, dar are în lot un jucător care poate să fie considerat cu uşurinţă drept principalul pericol pentru defensiva “roş-albaştrilor”.

Fabio Silva, principalul pericol pentru FCSB în meciul cu Anderlecht. Golgeterul belgienilor este împrumutat din Premier League

Chiar dacă nu are cel mai bun început de sezon, cu 3 înfrângeri, 1 remiză şi 4 înfrângeri în campionat, Anderlecht are un atacant cu cifre foarte bune. Fabio Silva a ajuns la 7 goluri în 13 meciuri, iar una dintre reuşite a venit în prima etapă din grupele Conference League.

ADVERTISEMENT

Atacantul de 20 de ani a fost decisiv în meciul Anderlecht – Silkeborg 1-0, când a marcat golul victoriei. Cu 7 şuturi în partida din etapa 1, Fabio Silva a fost declarat cel mai bun jucător de pe teren, iar pe platforma FotMob a fost notat cu 8,3.

Fabio Silva a fost împrumutat de Anderlecht de la Wolverhampton Wanderers până la finalul sezonului 2022-2023. Portughezul a ajuns la formaţia din Premier League în septembrie 2020, după ce englezii i-au plătit 40.000.000 de euro lui FC Porto.

ADVERTISEMENT

Împrumutul la Anderlecht a venit după un sezon în care Fabio Silva a primit puţine minute la Wolverhampton şi nu a reuşit să facă diferenţa. În cele 823 de minute bifate, în 26 de meciuri, portughezul nu a reuşit să marcheze niciun gol.

Anderlecht, fără victorie în Belgia de o lună

După 8 etape din prima ligă a Belgiei, Anderlecht ocupă locul 9, cu 10 puncte adunate. Ocupanta locului 3 din sezonul trecut nu a mai câştigat, în campionat, de pe 14 august. Atunci, adversara FCSB-ului o învingea St. Truiden, scor 3-0, iar Fabio Silva marca un gol şi oferea o pasă decisivă.

ADVERTISEMENT

De atunci şi până în prezent, Anderlecht a jucat 4 meciuri. Belgienii au pierdut partidele cu Royale Union SG, Gent şi Westerlo, în timp ce duelul cu Leuven s-a terminat la egalitate, scor 2-2.

Singurele victorii ale lui Anderlecht în ultima lună au venit în manşa tur cu Young Boys Berna, scor 1-0, din play-off-ul Conference League şi în duelul cu Silkeborg din faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Ce a spus antrenorul lui Anderlecht înaintea meciului cu FCSB

Înaintea meciului de pe Arena Naţională, Felice Mazzu a vorbit despre FCSB şi a susţinut că nu a fost surprins de faptul că “roş-albaştrii” au condus-o pe West Ham United, la Londra.

“Ne aşteptăm la un adversar de calitate, ştim că au transferat un atacant italian de calitate. Ştiu că FCSB în ultimul meci de campionat nu a câştigat, dar acum are nevoie de cele trei puncte, aşa cum avem şi noi nevoie. Nu suntem deloc surprinşi că FCSB a condus la West Ham acasă.

A existat şi acel penalty un pic la limită care a dat încredere echipei londoneze. FCSB este o echipă de calitate şi ne aşteptăm la asta mâine. Nu am fost impresionat de un jucător anume, ci mai degrabă de stilul de joc, mi-a plăcut Compagno. Şi căpitanul are calitate, şi Cordea. În general e o echipă cu vivacitate şi se vede acest lucru”, a declarat Felice Mazzu.

ADVERTISEMENT