ADVERTISEMENT
News

Cine este prinţul care a omorât cel mai mare urs din România. Prima declarație după incident

Autor: Robert Cristea | 06.05.2021 | 08:30
Cine este prinţul care a omorât cel mai mare urs din România. Prima declarație după incident
Emanuel din Liechtenstein. Sursa foto: Agent Green

Prinţul austriac Emanuel din Liechtenstein, cel care a ucis ilegal cel mai mare urs din România, este rezident în Riegersburg, localitate situată în regiunea austriacă Stiria.

ADVERTISEMENT

Prinţul care l-a ucis pe Arthur nu este austriac, ci cetăţean din Liechtenstein, potrivit unui interviu acordat chiar de el publicaţiei soj.at.

“Nu sunt austriac, ci cetăţean din Liechtenstein. Există o monarhie acolo de 300 de ani. În calitate de membru al casei de guvernământ, mi se permite să port acest titlu şi este menţionat în toate documentele mele”, spunea el, potrivit alephnews.ro.

Emanuel din Liechtenstein are trei copii. Prinţul a omorât cel mai mare urs din România

În interviu, prinţul Emanuel mai spunea că păstrează legătura cu Prinţul Hans-Adam II, actualul monarh din Liechtenstein.

ADVERTISEMENT

“Ne întâlnim la fiecare doi ani, mai ales la Viena. Avem o strânsă coeziune”, preciza acesta, conform Antena3.

Prinţul Emanuel Liechtenstein este medic, iar profesia o îmbină cu afacerea reprezentată de castelul pe care îl are în administrare.

Acuzat că a ucis unul dintre cei mai mari urși din Europa, Prinţul Emanuel de Liechtenstein a fost contactat de jurnaliștii elvețieni de la Blick, însă a refuzat să vorbească despre partida de vânătoare din Covasna, conform știrile ProTV.

ADVERTISEMENT

Prinţul Emanuel Liechtenstein : „Personal, nu vreau să mă implic în niciun fel în discuție”

Jurnaliștii elvețieni compară escapada prințului de Liechtenstein în România cu vânătorile de elefanți din Botswana ale regelui spaniol Juan Carlos.

„La fel s-a întâmplat cu regele spaniol Juan Carlos, care a vânat în mod repetat elefanți în Botswana – în special în calitate de președinte onorific al WWF (World Wildlife Fund) în Spania, ceea ce i-a adus monarhului un val mondial de indignare în 2012”, mai scrie Blick.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT