Fotbal international

Quique Setien, noul antrenor al Barcelonei. A semnat până în 2022. Anunțul oficial. Îl idolatrizează pe Messi: “Voi plânge când se va retrage”

14.01.2020 | 08:05
Quique Setien noul antrenor al Barcelonei A semnat pana in 2022 Anuntul oficial Il idolatrizeaza pe Messi Voi plange cand se va retrage
ADVERTISEMENT

Ernesto Valverde este deja istorie la Barcelona

, iar în locul acestuia a venit Quique Setien. Conform presei din Spania, tehnicianul de 61 de ani va prelua formaţia de pe “Camp Nou”, însă antrenorul spaniol este o necunoscută pentru mulţi. În CV-ul acestuia se regăsec nume de echipe mediocre din Peninsula Iberică, ultimul mandat fiind pe banca tehnică a lui Betis Sevilla.


UPDATE, 14 ianuarie

. După despărțirea de Ernesto Valverde, Barcelona a anunțat pe site-ul oficial că ibericul Quique Setien este noul antrenor al echipei. Acesta va fi prezentat marți, de la ora 15:30.

ADVERTISEMENT

”FC Barcelona și Quique Setien au ajuns la un acord pentru un contract valabil până în 2022”, se arată pe site-ul oficial al Barcelonei.


Quique Setien, noul antrenor al Barcelonei, vine liber de contract pe “Camp Nou”

Quique Setien este noul antrenor al Barcelonei, clubul de pe “Camp Nou” fiind prima mare echipă din CV-ul spaniolului. Tehnicianul de 61 de ani şi-a început cariera în 2001, când a preluat-o pe Racing Santander, formaţie la care a jucat în două rânduri (1977-1985 şi 1992-1996). După un singur an petrecut pe “El Sardinero”, Setien a ajuns la Poli Ejido.

ADVERTISEMENT

Mandatul la Poli Ejido a fost unul scurt, de patru luni, iar Quique Setien a luat o pauză de trei ani. Pe 1 iulie 2006 a devenit selecţionerul echipei naţionale a statului Guineea Ecuatorială, însă aventura a fost una de scurtă durată. După trei luni şi un meci pierdut, antrenorul spaniol s-a întors în ţara natală.

A urmat un nou mandat scurt, de opt luni la Logrones, pentru ca între 2009 şi 2015 să stea pe banca tehnică a lui Lugo. Între octombrie 2015 şi mai 2017, Quique Setien a antrenat-o pe Las Palmas, de unde a plecat la Betis Sevilla. În mai 2019, clubul andaluz a anunţat rezilierea contractului, de comun acord, cu antrenorul de 61 de ani.

ADVERTISEMENT

Xavi, cuvinte de laudă la adresa lui Quique Setien

Xavi a fost prima variantă a conducătorilor Barcelonei, însă acesta a refuzat să preia formaţia de pe “Camp Nou” la mijlocul sezonului. Fostul internaţional spaniol l-a lăudat pe Quique Setien, despre care a spus, în urmă cu câteva luni, că este o variantă foarte bună pentru catalani.

“Ar fi o alegere bună pentru Barcelona sau pentru oricare echipă. Tactica lui se asemănă foarte mult cu ideea de joc de pe Camp Nou. Are un model de joc care se poate adapta uşor la Barcelona. Îi place ca echipa lui să domine şi să aibă posesia”, spunea Xavi într-un interviu pentru presa din Spania.

ADVERTISEMENT

Quique Setien, coleg cu Silviu Lung la Logrones şi mare fan Lionel Messi

Quique Setien a debutat în fotbal la Racing Santander, unde a jucat între 1977-1985 şi 1992-1996. În 1985, noul antrenor al Barcelonei a fost transferat de Atletico Madrid, unde a bifat 73 de meciuri până la finalul sezonului 1987-1988, când a ajuns la Logrones.

Timp de patru ani a jucat Quique Setien la Logrones, unde a fost coleg cu Silviu Lung în sezonul 1990-1991. Pe finalul carierei, ibericul a mai jucat trei meciuri la Levante, în 1996. În perioada 1985-1986 a bifat trei selecţii la echipa naţională a Spaniei, fiind în lotul “Furiei Roja” la Campionatul Mondial din 1986.

“Nu am mai văzut vreun jucător ca Messi în istoria fotbalului. Este la cel mai înalt nivel de atât timp. Nu cred că Pele a avut continuitatea lui Messi. E un lux să-l vezi pe Leo în fiecare duminică. Când se va retrage Messi, voi plânge pe veșnicie”, declara Quique Setien după Betis Sevilla – Barcelona 1-4, meci jucat în martie 2019.

ADVERTISEMENT