Fotbal international

Cine este Reinaldo Radu, românul care a prins lotul Parmei înaintea lui Valentin Mihăilă

29.10.2020 | 11:36
Cine este Reinaldo Radu romanul care a prins lotul Parmei inaintea lui Valentin Mihaila
Cine este românul care a prins lotul Parmei înaintea lui Mihăilă în acest sezon
ADVERTISEMENT

Transferul lui Valentin Mihăilă la Parma este unul de referinţă în fotbalul românesc. Totuşi, fostul jucător al Universităţii Craiova nu este singurul român de la această formaţie. FANATIK îţi prezintă cine este Reinaldo Radu, românul care a prins lotul Parmei înaintea lui Mihăilă în acest sezon.

Universitatea Craiova a încasat foarte mulţi bani de pe urma mutării extremei în Italia, iar Craiova şi-a adus patru fotbalişti în ultima zi a perioadei de transferuri.

ADVERTISEMENT

Mihăilă are şansa să strălucească într-un campionat unde mulţi români au făcut istorie. Un exemplu elocvent este Adrian Mutu, antrenorul echipei naţionale sub 21 de ani.

Cine este românul Reinaldo Radu, care a prins lotul Parmei înaintea lui Mihăilă în acest sezon

Reinaldo Radu este un fundaş dreapta român de doar 18 ani şi care evoluează la Parma din această vară, semnând un contract pe trei ani. El este vărul lui Ionuţ Radu, goalkeeper-ul român de la Inter Milano. A fost urmărit foarte mult de italieni şi are şanse foarte mari să debuteze în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Ba, mai mult, Radu a fost pentru prima dată rezervă în partida cu Spezia, când echipa sa a remizat, scor 2-2, în ultima etapă din campionat. Astfel că jucătorul care este cu doi ani mai tânăr decât Valentin Mihăilă a prins lotul Parmei înaintea acestuia, deoarece fostul jucător al Craiovei se recuperează după o accidentare.

Vărul lui Ionuț Radu a fost convocat deja la echipa națională sub 17 ani a României. Până în 2019, Reinaldo a evoluat pentru echipele de juniori ale celor de la Villareal și acum evoluează constant la Parma Primavera. De asemenea, fotbalistul de 18 ani s-a născut în Spania, dar a ales să joace pentru România.

ADVERTISEMENT

Valentin Mihăilă se recuperează după o accidentare și este încrezător că poate să devină un jucător important pentru italieni

Universitatea Craiova continuă să vândă pe bani mulţi. În acest an a fost rândul lui Mihăilă să facă pasul către un campionat puternic, iar echipa care a plătit bani mulţi pe fotbalistul Ştiinţei este AC Parma, o formaţie de tradiţie din Seria A.

„Ţintă” a luat-o şi pe iubita sa în Italia pentru ca acomodarea să fie una mai uşoară. Ba, mai mult, cei doi şi-au luat şi un căţel. Colegii lui Mihăilă fac tot posibilul pentru ca românul să se integreze cât mai repede, însă Reinaldo Radu este cel care poate îl ajuta cel mai mult în acest aspect.

ADVERTISEMENT

Conform surselor FANATIK, Valentin Mihăilă nu este sută la sută recuperat după accidentare, iar jucătorul român urmează un program bine stabilit pentru a fi gata de momentul debutului. Aceleași surse spun că starea de spirit a lui Mihăilă este foarte foarte bună, iar fostul jucător al Universității Craiova abia așteaptă primele minute în tricoul celor de la Parma.

Impactul cu fotbalul din vest nu va fi deloc ușor pentru extrema de 20 de ani, mai ales că există și o presiune, având în vedere suma de 8,5 milioane de euro care s-a achitat pentru transferul său. Dincolo de cifre, Mihăilă va avea misiunea de a reprezenta cu brio țara noastră. Seria A este un campionat în care românii și-au făcut simțită prezența, iar Parma ar putea fi doar o „gară” pentru un transfer la o echipă mult mai puternică.

„Din 8,5 milioane de euro, scădem undeva la 2,5 milioane de euro ce înseamnă cotă parte la fostele cluburi, avocați si așa mai departe. Noi încasăm banii până în 2023. Deja au fost cheltuiți undeva la 950.000 de euro pe transferuri de jucători în ultima zi. Prima tranșă, de două milioane, a și zburat. Practic, transferul lui Mihăilă ne asigură o completare de buget. Avem un deficit anual undeva la trei milioane de euro.

Vorbim de costuri operaționale, costuri cu infrastructura. Plătim la Consiliul Județean undeva la 120.000 de euro pentru a închiria terenuri pentru academie. Academia ne costă undeva la 700.000 de euro”, a declarat Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova.

ADVERTISEMENT