Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cine este remarcatul lui Ciprian Marica după meciurile naționalei + Dialog savuros cu Răzvan Raț pe Arenă: „Băi, lasă pe altcineva, te rog!”. Video exclusiv

Ciprian Marica l-a remarcat pe Alex Dobre după meciurile naționalei cu Andorra și Belarus. El dezvăluie ce a discutat cu Răzavn Raț pentr a rezolva problema fundașului stânga.
29.03.2023 | 14:08
Cine este remarcatul lui Ciprian Marica dupa meciurile nationalei  Dialog savuros cu Razvan Rat pe Arena Bai lasa pe altcineva te rog Video exclusiv
Ciprian Marica l-a remarcat pe Alex Dobre după primele două partide ale României în preliminariile Euro 2024. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Naționala României a făcut maximum de puncte după primele două meciuri din preliminariile Euro 2024 și a luat o opțiune serioasă pentru calificarea la turneul final. Totuși, ținând cont de valoarea adversarilor întâlniți la debut, entuziasmul nu e foarte mare în rândul oamenilor de fotbal.

Ciprian Marica îl laudă pe debutantul Alex Dobre după meciurile României cu Andorra și Belarus: „Se vede că are calitate!”

România a învins Andorra cu 2-0 în deplasare, iar mai apoi a trecut de Belarus cu 2-1 pe „Arena Națională”, în primele două meciuri din preliminariile Euro 2024. În aceste partide, selecționerul Edi Iordănescu l-a folosit în premieră și pe Alexandru Dobre, jucător care a lăsat o bună impresie la debutul în echipa națională.

ADVERTISEMENT

Iar printre cei care au remarcat prestațiile lui Dobre s-a numărat și Ciprian Marica. Într-o intervenție la emisiunea FANATIK SUPERLIGA, moderată de Ioana Cosma, fostul atacant al naționalei a apreciat faptul că acesta a dat dovadă de curaj și nu a părut timorat, fiind stăpân pe situație.

„În primul rând, chiar mi-a plăcut Dobre. Surprinzător. Să văd un fizic bun, un jucător care a ieșit în evidență atunci când  a intrat. Se vede că are calitate. Bun, stăpân pe el, stăpân pe situație, curajos, nu mi s-a părut timorat. O descoperire, ca să-i spunem așa, foarte bună.

ADVERTISEMENT

Mie mi se pare că Edi Iordănescu a făcut bine că l-a chemat la echipa națională. E un jucător care poate să ajute în continuare. Așa mi s-a părut mie într-un prim joc. Nu-l cunosc și nu vreau să mă arunc în declarații, dar ceea ce am văzut mi-a plăcut.

Mai departe… Sigur, când ai adversari atât de slabi, tinzi să-i remarci pe toți și să spui că jucătorii au potențial și că sunt peste ceilalți. Acum, e clar că trebuie să ne măsurăm valoarea și calitățile cu un adversar care chiar ne pune probleme și atunci poți să vorbești exact de nivelul la care te afli”, a declarat Marica la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Actualul oficial al Farului a remarcat și prestația unui alt debutant, Radu Dragușin, dar și în cazul său spune că trebuie să mai așteptăm cu laudele până când îl vom vedea în fața unui atacant de valoare. „Drăgușin? Bătăios, puternic… Nu a avut un adversar care să-l ia pe jos și să alerge cu el, ca să vedem dacă se poate bate cu un atacant în adevăratul sens al cuvântului. Dar, per total, a dat siguranță acolo, pentru aceste două jocuri a fost foarte bine”.

Intrat în repriza secundă cu Andorra și titular contra Belarusului, Tudor Băluță a ieșit accidentat în cel de-al doilea joc și va lipsi în meciul Farului cu Rapid, programat în etapa 2 din play-off-ul SuperLigii. „Băluță a simțit o înțepătură, acum rămâne să facă un RMN să vedem exact despre ce e vorba. E clar însă că nu va fi apt pentru partida următoare”, a mai spus Ciprian Marica.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

Ciprian Marica, glume cu Răzvan Raț pe seama postului de fundaș stânga la echipa națională: „Lasă-ne, că tu nu mai poți!”

Pentru cele două partide din debutul preliminariilor Euro 2024, selecționerul Edi Iordănescu a avut mari bătăi de cap cu postul de fundaș stânga. Jucătorii cu cele mai mari șanse de titularizare, Bancu și Camora, au fost accidentați, iar soluții din SuperLiga nu prea există. Asta pentru că majoritatea echipelor de top au pe acest post fotbaliști străini: Kiki la Farul, Radunovic la FCSB, Junior Morais la Rapid, Ndong la Universitatea Craiova… Așa s-a ajuns ca în Andorra să fie folosit acolo Deian Sorescu, iar contra Belaruslui să joace titular Raul Opruț, de la Hermannstadt.

Despre acest subiect, Ciprian Marica a discutat cu fostul său coechipier Răzvan Raț, căruia i-a cerut în glumă să oprească „blestemul”. Pentru că și pe vremea lui, nu avea niciun concurent pe post.

„Vorbeam cu Raț, că arată excelent, cred că 45 de minute ar mai merge. Și îi mai spuneam că toți fundașii stânga, și în vremea lui, era singur pe post. Nu îi făcea nimeni concurență. Ba se accidentau, ba… I-am zis «Băi, vezi că tu nu mai poți să fii la echipa națională, lasă postul ăla liber. Lasă să meargă oamenii. Gata, te rog eu frumos. Lasă-ne să găsim un fundaș stânga, că tu nu mai poți».

Întotdeauna am avut o problemă cu postul de fundaș stânga. Întotdeauna s-a întâmplat ceva pe postul ăla, el rămânea singur. Și în continuare văd că avem probleme acolo”, a mai spus Ciprian Marica la FANATIK SUPERLIGA.

FOARTE IMPORTANT: puteți urmări FANATIK SUPERLIGA în fiecare zi de luni până vineri, începând de la ora 10:30, pe toate căile de comunicare „fanatice” de pe mediile sociale, de la site-ul FANATIK la canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT