News

Cine este Remus Rădoi, interlopul solicitat să intervină în cazul Caracal. A făcut o avere imensă din contracte cu statul

06.08.2019 | 08:37
Remus Rădoi, zis „Codiță” este interlopul la care a apelat șeful Poliției Olt, Nicolae Alexe, anul trecut, pentru a o găsi pe Alexandra Măceșanu.

Mulți s-au întrebat cine este Remus Rădoi, interlopul din Caracal pe care șeful poliției l-a rugat să dea o mână de ajutor în cazul răpirii Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani răpită, ucisă și incendiată de criminalul Gheorghe Dincă. În spațiul public a ieșit informația potrivit căreia interlopul i-ar fi trimis pe polițiști la adrese false, însă care aparțineau clanurilor rivale, fără a avea vreo legătură cu cazul respectiv.

Cine este Remus Rădoi, interlopul solicitat să intervină în cazul Caracal

Ei bine, interlopul respectiv are nu mai puțin de 30 de contracte cu statul toate înregistrate în SEAP, conform cerințelor legale, potrivit G4Media. Valoarea acestor contracte depășește suma de 4,3 milioane de euro! Rădoi nu este implicat direct, ci prin interpuși, pentru că are interdicție încă din anul 2009 pentru a desfășura activități cu firme de pază și protecție. Angajații săi păzesc spitale, gări, depouri, sedii ale Finanțelor, Trezoreriei și Vămii. Remus Rădoi trece drept un om de afaceri, cu discotecă și firme de pază și protecție.

Se laudă că are 1800 de angajați și plătește taxe uriașe către stat. Potrivit G4Media, Rădoi este considerat omul fraților Ciocan de la PSD, dintre care unul, Dan Ciocan, este deputat. De altfel, Caracalul este considerat fieful politic al fraților Ciocan.

Cine este Remus Rădoi
Cine este Remus Rădoi

Contracte cu statul în valoare de 4,3 milioane de euro

Rădoi controlează firmele de pază Safety Security și Spartan Pază și Protecție prin interpuși, cum ar fi soacra sa, întrucât a fost condamnat cu suspendare și are interzis dreptul de a deține firme de pază, după ce, în 2009, s-a încăierat cu rivalul din clanul Vacă. Potrivit presei locale, Codiță a preluat firma Spartan de la Henri Saouma, zis Rico, finul deputatului PSD Florin Iordache, un om de afaceri de origine libaneză condamnat la 8 ani de detenție pentru evaziune fiscală (sentința nu e definitivă).

Codiță, cum mai este denumit Remus Rădoi, are contracte de pază cu CFR, CFR Călători, Romgaz, Primăria Caracal, RAR, Agenția națională de îmbunătățiri funciare (ANIF), Direcția generală a finanțelor publice Craiova, Compania de apă Olt SA, CET Govora, Protecția Copilului Tulcea, Direcția de sănătate publică Dolj și Spitalul de urgență Petroșani. Cele mai multe dintre contracte au fost obținute în ultimii ani, de când la putere se află PSD.

Tags: