Life

Cine este românca ce lucrează pentru SpaceX, compania lui Elon Musk. Numele ei a fost scris pe mașina Tesla, lansată în spațiu în 2018

10.06.2020 | 17:50
Cine este romanca ce lucreaza pentru SpaceX compania lui Elon Musk Numele ei a fost scris pe masina Tesla lansata in spatiu in 2018
ADVERTISEMENT

Christina Sfedu este românca ce lucrează pentru SpaceX, revoluționara companie de tehnologie spațială, patronată de Elin Musk. Numele ei a fost scris pe mașina Tesla, lansată pe orbita Pământului.

Cine este românca celebră care lucrează pentru Elon Musk, la SpaceX

Este povestea Christinei Sfedu, o româncă ce lucrează pentru SpaceX, compania de tehnologie spațială, fondată în 2002 de Elon Musk. În 2018, după  mai multe performanțe istorice, Musk a lansat în spațiu mașina Tesla Roadster, cu cea mai puternică rachetă construită vreodată, SpaceX Falcon Heavy.

ADVERTISEMENT

Atunci s-a scris prima dată și despre Christina. O tânără de numai 28 de ani, cu origini românești, l-a impresionat pe Elon Musk, omul care a scris istorie săptmâna trecută după ce compania pe care o conduce a lansat cu succes cea mai rapidă și performată rachetă fabricată până în prezent de oameni – Falcon Heavy.

Christina Sfedu este tânăra al cărui nume a fost încrustat de Elon Musk pe automobilul Tesla pe care l-a trimis în spațiu în data de 6 februarie 2018”, titra adevărul.ro.

ADVERTISEMENT

Tatăl Christinei, consulul României la Philadelphia

Tatăl Christinei este nimeni altul decât George Sfedu, consulul României la Philadelphia. Acesta a plecat din țară în anul 1979, alaturi de fratele lui mai mic. Îi așteptau în SUA părinții, care se stabiliseră acolo după un contract de muncă în Libia.

În 1990, acesta s-a căsătorit cu avocata Susan Satkowski. Împreună au două fete, Christina și încă o fată, mai mică de vârstă, născută în 1990.

ADVERTISEMENT

Christina, cea care l-a ompresionat pe Elon Musk, a fost psionată de spațiu încă de când era mică. A urmat cursurile Universității Bucknell, apoi, în 2010, a lucrat la NASA, iar în 2015, a aflat că este dorită în echipa lui Musk.

A șa a ajuns să lucreze în cadrul companiei SpaceX și să fie unul din oamenii de bază ai lui Musk.

ADVERTISEMENT
Tags: